Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1576 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 166 g
Tuky 71 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace těstovin a brambor se může zdát zvláštní, ale díky aromatickému pestu (dobře ho uchováte v chladu a jedna lahvička vám vydrží na několik použití), pokrm výrazně získá na zajímavosti.

Suroviny

nové, neloupané, omyté, na plátky
fazolky zelené 200 g
očištěné, rozpůlené
bazalkové pesto 120 g
sůl
pepř
olivový olej
na pokapání

1Vroucí vodou z konvice naplňte velký hrnec. Uveďte do varu a přidejte brambory a špagety, trochu osolte. Vařte deset minut, dokud nejsou ­těstoviny i brambory téměř měkké. Přidejte zelené lusky a vařte ještě pět minut.

2Brambory a špagety sceďte. Stranou nechte čtyři lžíce vody, ve které se vše vařilo. Přemístěte směs znovu do hrnce, vmíchejte pesto a zbylou vodu z vaření. Okořeňte, rozdělte na talíře a zakápněte olivovým olejem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

15.09.2008 16:06
A nerozvaří se ty špagety? Zdá se mi,že se vaří docela dlouho na al-dente většinou stačí 8 minut.Jinak mě to zaujalo hodně....
30.08.2007 08:11
Recept se nachází v č.8/04, str.19
13.09.2006 15:37
Naprosto geniální spojení špaget a brambor. Nechtěla jsem tomu věřit, ale výsledek mě naprosto nadchnul :-)

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč