Kombinace těstovin a brambor se může zdát zvláštní, ale díky aromatickému pestu (dobře ho uchováte v chladu a jedna lahvička vám vydrží na několik použití), pokrm výrazně získá na zajímavosti.
Suroviny
brambory
300
g
nové, neloupané, omyté, na plátky
špagety (těstoviny)
300
g
fazolky zelené
200
g
očištěné, rozpůlené
bazalkové pesto
120
g
sůl
pepř
olivový olej
na pokapání
Postup
1
Vroucí vodou z konvice naplňte velký hrnec. Uveďte do varu a přidejte brambory a špagety, trochu osolte. Vařte deset minut, dokud nejsou těstoviny i brambory téměř měkké. Přidejte zelené lusky a vařte ještě pět minut.
2
Brambory a špagety sceďte. Stranou nechte čtyři lžíce vody, ve které se vše vařilo. Přemístěte směs znovu do hrnce, vmíchejte pesto a zbylou vodu z vaření. Okořeňte, rozdělte na talíře a zakápněte olivovým olejem.
Komentáře