Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Janovské špagety

Janovské špagety

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1576 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 166 g
Tuky 71 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace těstovin a brambor se může zdát zvláštní, ale díky aromatickému pestu (dobře ho uchováte v chladu a jedna lahvička vám vydrží na několik použití), pokrm výrazně získá na zajímavosti.

Suroviny

brambory 300 g
nové, neloupané, omyté, na plátky
špagety 300 g
fazolky zelené 200 g
očištěné, rozpůlené
bazalkové pesto 120 g
sůl
pepř
olivový olej
na pokapání

1Vroucí vodou z konvice naplňte velký hrnec. Uveďte do varu a přidejte brambory a špagety, trochu osolte. Vařte deset minut, dokud nejsou ­těstoviny i brambory téměř měkké. Přidejte zelené lusky a vařte ještě pět minut.

2Brambory a špagety sceďte. Stranou nechte čtyři lžíce vody, ve které se vše vařilo. Přemístěte směs znovu do hrnce, vmíchejte pesto a zbylou vodu z vaření. Okořeňte, rozdělte na talíře a zakápněte olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Anonym

Naprosto geniální spojení špaget a brambor. Nechtěla jsem tomu věřit, ale výsledek mě naprosto nadchnul :-)

Anonym

Recept se nachází v č.8/04, str.19

Anonym

A nerozvaří se ty špagety? Zdá se mi,že se vaří docela dlouho na al-dente většinou stačí 8 minut.Jinak mě to zaujalo hodně....

Obchod Apetit