Tagliolini alla pescatora

Tagliolini alla pescatora

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3214 kcal
Bílkoviny 205 g
Cukr 217 g
Tuky 136 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pravé italské těstoviny po rybářsku jsou ideální pro slavnostnější chvíle a pro posezení ve dvou. Zdání klame – příprava je snadná a rychlá.

Suroviny

olivový olej 1
česnek 2 stroužky
oloupané
mrkev 1 ks
najemno
hřebenatky 400 g
víno bílé 1
humr 400 g
uvařený
hrst
třešňová rajčátka
petrželka hrst
jemně nasekaná
těstoviny 400 g
nejlépe tagliolini (tenké hranaté nudle), pokud možno čerstvé
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
cukr špetka
na dochucení
koňak 0.5
K podávání
salát
čerstvé
olivy černé ks

Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm jemně nasekaný česnek. Vsypte nastrouhanou mrkev, promíchejte, přisypte mušle, pánev přikryjte a na mírnějším plameni nechte všechno tři až čtyři minuty povařit. Do velkého hrnce dejte mezitím vařit vodu na těstoviny.

Až se mušle otevřou, vlijte bílé víno, přidejte očištěného humra i překrájená rajčata. Osolte a opepřete, posypte částí petrželky a vyrovnejte chuť špetkou cukru. Nechte minutu dvě prohřát – a v této chvíli dejte vařit těstoviny.

Do směsi v pánvi přilijte koňak a nechte minutu dvě odvářet; za tu dobu už by měly být čerstvé těstoviny uvařené. Máte-li suché těstoviny, řiďte se návodem na obalu a dejte je vařit o pár minut dříve.

Těstoviny slijte a vsypte do pánve. Dobře promíchejte, posypte zbylou petrželkou a podávejte na listech salátu. Doplňte olivami.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit