0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tagliolini alla pescatora

Tagliolini alla pescatora

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2516 kcal
Bílkoviny 206 g
Sacharidy 222 g
Tuky 44 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pravé italské těstoviny po rybářsku jsou ideální pro slavnostnější chvíle a pro posezení ve dvou. Zdání klame – příprava je snadná a rychlá.

Suroviny

olivový olej
česnek 2 stroužky
oloupané
mrkev 1 ks
najemno
hřebenatky 400 g
víno bílé 2 dcl
humr 400 g
uvařený
rajčata cherry 1 hrst
petrželka 1 hrst
jemně nasekaná
těstoviny 400 g
nejlépe tagliolini (tenké hranaté nudle), pokud možno čerstvé
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
cukr 1 špetka
na dochucení
koňak 1 dcl
K podávání
salát
čestvé listy
olivy černé

1 Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm jemně nasekaný česnek. Vsypte nastrouhanou mrkev, promíchejte, přisypte mušle, pánev přikryjte a na mírnějším plameni nechte všechno tři až čtyři minuty povařit. Do velkého hrnce dejte mezitím vařit vodu na těstoviny.
 

2 Až se mušle otevřou, vlijte bílé víno, přidejte očištěného humra i překrájená rajčata. Osolte a opepřete, posypte částí petrželky a vyrovnejte chuť špetkou cukru. Nechte minutu dvě prohřát – a v této chvíli dejte vařit těstoviny.
 

3 Do směsi v pánvi přilijte koňak a nechte minutu dvě odvářet; za tu dobu už by měly být čerstvé těstoviny uvařené. Máte-li suché těstoviny, řiďte se návodem na obalu a dejte je vařit o pár minut dříve.
 

4 Těstoviny slijte a vsypte do pánve. Dobře promíchejte, posypte zbylou petrželkou a podávejte na listech salátu. Doplňte olivami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit