0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Penne all’ arrabbiata

Penne all' arrabbiata
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Penne all’ arrabbiata

4.2 / 5. Počet hodnocení: 46
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3400 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 367 g
Tuky 157 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční italský pikantní pokrm s omáčkou s chilli, česnekem a sušenými rajčaty.

Suroviny

olivový olej 5 PL
rajče 450 g
masitá, pokrájená
sůl mořská
pepř
víno bílé 150 ml
suché
sušená rajčata 3 ks
najemno nasekaná
chilli paprička 2 ks
čerstvá
česnek 3 stroužky
nasekané najemno
penne 400 g
petrželka 4 PL
nasekaná
sýr pecorino
na ozdobu

Postup

1

Olej rozpalte tak, až se z něj bude téměř kouřit. Vhoďte do něj čerstvá rajčata a zprudka je pár minut opékejte. Pak stáhněte plamen a rajčata 20 minut duste doměkka. Osolte, opepřete a rozmixujte je ponorným mixérem.

2

Přidejte víno, sušená rajčata, celé chilli papričky a česnek a znovu přiveďte k varu. Nechte několik minut mírně probublávat.

3

Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu tak, aby byly al dente.

4

Vyjměte chilli papričky (kdo chce, může je nasekat a vrátit zpět) a omáčku znovu dochuťte solí či pepřem. Vmíchejte polovinu petrželky. Těstoviny slijte, spojte s omáčkou, přidejte druhou část petrželky a ozdobte hoblinami pecorina. Ihned podávejte.

Něco navíc: Penne all’ arrabbiata jsou tradiční italské těstoviny, které jsou věhlasné svou ostrostí a pikantností. To když se hospodyně rozčílí (arrabbiarsi znamená rozčílit se) a trošku to s chilli papričkami a česnekem přeženou.

Související články

Jak dobře uvařit těstoviny
  • Tipy a triky

Jak dobře uvařit těstoviny

Dobře uvařené těstoviny jsou základ. Věříme, že to zvládnete... Ale opakování nezaškodí. Jak je teda správně připravit?    ...
Aby domácí těstoviny nelepily
  • Tipy a triky

Aby domácí těstoviny nelepily

Aby se při krájení nebo stáčení těstoviny nelepily, posypte je moukou. Před vařením ji opatrně setřeste.    ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit