Tradiční italský pikantní pokrm s omáčkou s chilli, česnekem a sušenými rajčaty.
Suroviny
Postup
Olej rozpalte tak, až se z něj bude téměř kouřit. Vhoďte do něj čerstvá rajčata a zprudka je pár minut opékejte. Pak stáhněte plamen a rajčata 20 minut duste doměkka. Osolte, opepřete a rozmixujte je ponorným mixérem.
Přidejte víno, sušená rajčata, celé chilli papričky a česnek a znovu přiveďte k varu. Nechte několik minut mírně probublávat.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu tak, aby byly al dente.
Vyjměte chilli papričky (kdo chce, může je nasekat a vrátit zpět) a omáčku znovu dochuťte solí či pepřem. Vmíchejte polovinu petrželky. Těstoviny slijte, spojte s omáčkou, přidejte druhou část petrželky a ozdobte hoblinami pecorina. Ihned podávejte.
Něco navíc: Penne all’ arrabbiata jsou tradiční italské těstoviny, které jsou věhlasné svou ostrostí a pikantností. To když se hospodyně rozčílí (arrabbiarsi znamená rozčílit se) a trošku to s chilli papričkami a česnekem přeženou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 36 nejlepších italských receptů(36 receptů)
- Narozeninová party: Dokonale vyladěné menu pro oslavence(7 receptů)
- Středomořský jídelníček z jedné pánve na celý měsíc(31 receptů)