Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Penne all’ arrabbiata

Penne all' arrabbiata
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Penne all’ arrabbiata

4.2/5 Počet hodnocení: 49
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3400 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 367 g
Tuky 157 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční italský pikantní pokrm s omáčkou s chilli, česnekem a sušenými rajčaty.

Suroviny

olivový olej 5 PL
rajče 450 g
masitá, pokrájená
sůl mořská
pepř
suché
sušená rajčata 3 ks
najemno nasekaná
čerstvá
česnek 3 stroužky
nasekané najemno
penne 400 g
petrželka 4 PL
nasekaná
na ozdobu

Postup

1

Olej rozpalte tak, až se z něj bude téměř kouřit. Vhoďte do něj čerstvá rajčata a zprudka je pár minut opékejte. Pak stáhněte plamen a rajčata 20 minut duste doměkka. Osolte, opepřete a rozmixujte je ponorným mixérem.

2

Přidejte víno, sušená rajčata, celé chilli papričky a česnek a znovu přiveďte k varu. Nechte několik minut mírně probublávat.

3

Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu tak, aby byly al dente.

4

Vyjměte chilli papričky (kdo chce, může je nasekat a vrátit zpět) a omáčku znovu dochuťte solí či pepřem. Vmíchejte polovinu petrželky. Těstoviny slijte, spojte s omáčkou, přidejte druhou část petrželky a ozdobte hoblinami pecorina. Ihned podávejte.

Něco navíc: Penne all’ arrabbiata jsou tradiční italské těstoviny, které jsou věhlasné svou ostrostí a pikantností. To když se hospodyně rozčílí (arrabbiarsi znamená rozčílit se) a trošku to s chilli papričkami a česnekem přeženou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč