Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Penne all' arrabbiata
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 55
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3400 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 367 g
Tuky 157 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční italský pikantní pokrm penne all’ arrabbiata s chilli omáčkou, česnekem a sušenými rajčaty. Jsou jednoduché na přípravu a neuvěřitelně chutné. Intenzitu pálivosti si zvolte podle sebe a podle tradice by penne alespoň lehce štiplavé být měly. Recept vás okouzlí svou jednoduchostí i skromnými ingrediencemi, tak jak to v italské kuchyni bývá.

Suroviny

olivový olej 5 PL
rajče 450 g
masitá, pokrájená
sůl mořská
pepř
suché
sušená rajčata 3 ks
najemno nasekaná
čerstvá
česnek 3 stroužky
nasekané najemno
penne 400 g
petrželka 4 PL
nasekaná
na ozdobu

Postup

1

Olej rozpalte tak, až se z něj bude téměř kouřit. Vhoďte do něj čerstvá rajčata a zprudka je pár minut opékejte. Pak stáhněte plamen a rajčata 20 minut duste doměkka. Osolte, opepřete a rozmixujte je ponorným mixérem.

2

Přidejte víno, sušená rajčata, celé chilli papričky a česnek a znovu přiveďte k varu. Nechte několik minut mírně probublávat.

3

Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu tak, aby byly al dente.

4

Vyjměte chilli papričky (kdo chce, může je nasekat a vrátit zpět) a omáčku znovu dochuťte solí či pepřem. Vmíchejte polovinu petrželky. Těstoviny slijte, spojte s omáčkou, přidejte druhou část petrželky a ozdobte hoblinami pecorina. Ihned podávejte.

Něco navíc: Penne all’ arrabbiata jsou tradiční italské těstoviny, které jsou věhlasné svou ostrostí a pikantností. To když se hospodyně rozčílí (arrabbiarsi znamená rozčílit se) a trošku to s chilli papričkami a česnekem přeženou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...