Tradiční italský pikantní pokrm penne all’ arrabbiata s chilli omáčkou, česnekem a sušenými rajčaty. Jsou jednoduché na přípravu a neuvěřitelně chutné. Intenzitu pálivosti si zvolte podle sebe a podle tradice by penne alespoň lehce štiplavé být měly. Recept vás okouzlí svou jednoduchostí i skromnými ingrediencemi, tak jak to v italské kuchyni bývá.
Suroviny
Postup
Olej rozpalte tak, až se z něj bude téměř kouřit. Vhoďte do něj čerstvá rajčata a zprudka je pár minut opékejte. Pak stáhněte plamen a rajčata 20 minut duste doměkka. Osolte, opepřete a rozmixujte je ponorným mixérem.
Přidejte víno, sušená rajčata, celé chilli papričky a česnek a znovu přiveďte k varu. Nechte několik minut mírně probublávat.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu tak, aby byly al dente.
Vyjměte chilli papričky (kdo chce, může je nasekat a vrátit zpět) a omáčku znovu dochuťte solí či pepřem. Vmíchejte polovinu petrželky. Těstoviny slijte, spojte s omáčkou, přidejte druhou část petrželky a ozdobte hoblinami pecorina. Ihned podávejte.
Něco navíc: Penne all’ arrabbiata jsou tradiční italské těstoviny, které jsou věhlasné svou ostrostí a pikantností. To když se hospodyně rozčílí (arrabbiarsi znamená rozčílit se) a trošku to s chilli papričkami a česnekem přeženou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Narozeninová party: Dokonale vyladěné menu pro oslavence(7 receptů )
- Vzpomínky na dovolenou: Jak si doma uvařit oblíbené pokrmy z letních cest(21 receptů )
- Středomořský jídelníček z jedné pánve na celý měsíc(32 receptů )
- 30 italských receptů do 30 minut: Rychlá rodinná jídla, se kterými zazáříte (36 receptů )