Sladké zlaté dýně milují v severní Itálii a špagety jsou typické zase pro jih země. A když to spojíte... mňam!
Suroviny
Postup
Dýni vložte do středně velkého hrnce s dobře přiléhající pokličkou. Posypte ji cukrem a solí, zalijte šesti lžícemi vody; přiklopte, postavte na střední plamen a za občasného míchání pod pokličkou duste, aby dýně změkla, ale pořád držela tvar. Kdyby vám připadala suchá, přidejte ještě jednu nebo dvě lžíce vody.
Na pánvičce mezitím na másle osmahněte šalvěj – jen tak, aby máslo zpěnilo (poznáte to podle toho, že se začnou tvořit bublinky). Stáhněte plamen. Špagety uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Slijte, ale trošku vody nechte stranou. Těstoviny ponechte v hrnci.
Pánvičku se šalvějovým máslem dejte na vysoký plamen, a až se máslo začne škvařit, přidejte citronovou šťávu a nechte směs vteřinku prskat. Ke špagetám přidejte dýni, šalvějové máslo, tři až čtyři lžíce vody slité ze špaget a polovinu parmazánu. Promíchejte, osolte, opepřete – a podávejte se zbylým parmazánem na posypání.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- V hlavní roli dýně: 20 chutných a levných obědů(21 receptů )
- 105 dýňových receptů aneb Jak zpracovat dýni od slupky až po semínka(105 receptů )
- Středomořský jídelníček z jedné pánve na celý měsíc(32 receptů )
Komentáře