Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend: Mint Fashion Market v Brně a další akce

polévka
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Začíná se oteplovat. I proto vám po krátké pauze opět přinášíme gastro tipy na víkend.

MINT: Brno Fashion Market

14.-15.4. 2018, Mosilana Hub, Křenová 19

mint brno

Přes 60 módních a designových značek zaplní o víkendu 14.–15. 4. 2018 dvě patra Mosilana Hubu v Křenové ulici. Vstup bude zdarma a díky výtahu s obsluhou i bezbariérový. Vítány jsou děti i pejsci.

Poprvé bude součástí MINT: Brno Fashion Marketu zóna s lahodným občerstvením s názvem Gastronebe. Kávu zajistí pražírna výběrové kávy Rello il torrefattore, další nápoje nabídne bar Naproti. Mlékárna Letovice přiveze sýrové delikatesy i přepuštěné máslo, Green Leaves připraví veganské občerstvení a Guacamole always fresh potěší skvělými pokrmy z avokáda. Handmade by Sokolíci se specializují na chilli omáčky, čatní a nově i pekařské a cukrářské chilli výrobky. Pro milovníky sladkostí bude na výběr mléčný karamel, cukrářství Kejky, veganské nebeské dortíčky a ručně vyráběná čokoláda od 1. brněnské čokoládovny.

Vstup zdarma

Polívkování

14.4. 2018, dvůr pivovaru Staropramen, Praha 5, Smíchov

street food

Pátý ročník Polívkování se uskuteční v unikátním prostoru – na dvoře pivovaru Staropramen. Zahřejí vás nejen polévky tuzemské jako bramboračka, kulajda, knedlíčková či dršťková, ale hlavně polévky z celého světa jako ruský boršč, mexické chipotle a menudo, malajská laksa, francouzská bouillabaisse, vietnamské pho, španělský cocido, marocká harira nebo japonské miso či ramen.

Vegetariány určitě uspokojí pestrý výběr zeleninových krémů a luštěninových polévek. Zajídat se bude křupavými rohlíčky, kmínovými houstičkami a jinými druhy slaného pečiva. K pití se podává teplý cider, případně mošt, svařené víno a samozřejmě i čerstvě uvařené pivo přímo v pivovaru. Nebudou chybět ani koláče či buchty. Přijďte ochutnat skvělé polévky, poznat nové chutě a nevšední recepty z celého světa.

Vstupné: 50 Kč (děti do 12 let a držitelé průkazu ZTP zdarma)

Historické cukrárny

12.4. - 28.10. 2018, Zámek Kačina

příprava těsta

Tento víkend začíná na zámku Kačina pustovní výstava Historické cukrárny. Díky ní budeme moci zavzpomínat a nahlédnout do dob minulých, abychom zjistili, co mlsaly naše babičky a prababičky.

"Pojďme společně nahlédnout pod první pokličku a představme si putovní výstavu Historické cukrárny. Každý návštěvník si přijde na své. Seznámí se nejen se sladkými dobrotami, ale také s výrobnami a cukrárnami v prvorepublikovém Československu," zve na výstavu zámek a muzeum Kačina, nacházející se jen kousek od historického města Kutná Hora. Zámecké expozice nabízejí možnost seznámit se s historií rodu Chotků, obdivovat architektonické krásy Kačiny. Zámek patří mezi nejvýznamnější stavby empírové architektury v Čechách. Rozhodně stojí za návštěvu!

Vstupné záleží na trase prohlídky

Související recepty

Související články

Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...
Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů
  • Zajímavosti

Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů

Kadeřávek je zpět a přináší do kuchyně svěží vítr! Tato superpotravina, plná vitamínů a minerálů, si získává své místo na stolech po celém světě. Připravte z něj pesto, které je nejen zdravé a snadné, ale také neuvěřitelně všestranné –...