Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémová polévka z arašídového másla

Krémová polévka z arašídového másla

3.9/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4610 kcal
Bílkoviny 323 g
Sacharidy 169 g
Tuky 281 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro arašídové máslo není nic nemožné: báječné je i horké! Krémové polévce dodá tak vyváženou chuť a jemnost, že se k takto obohacené verzi budete znovu a znovu vracet.

Související recepty

Suroviny

řapíkatý celer 3 ks
najemno
velká, najemno
vývar kuřecí 1,25 l
smetana 120 ml
na vaření - 12%
koření ½ ČL
kořenící bylinková sůl např. Podravka
sůl 1 ČL
pepř bílý ½ ČL
mletý
několik kapek dle chuti
nasekané nahrubo
slanina 4 plátky
prorostlá slanina, osmažená, lze vynechat

Postup

1

Ve velkém kastrolu se silným dnem rozpusťte na mírném ohni 50 g arašídového másla. Přidejte cibuli a celer. Přikryjte pokličkou a za občasného promíchání duste 5–7 minut, dokud zelenina nezesklovatí.

2

Přidejte mouku (tak jako do jíšky), zamíchejte a pomalu, za stálého míchání přilévejte kuřecí vývar, až vznikne hladká hustá směs. Uveďte ji do varu, pak snižte teplotu a dvacet minut vařte.

3

Nechte polévku trochu vychladnout. Pak ji vlijte do mixéru a dohladka rozmixujte.

4

Do kastrolu, v němž jste připravovali zeleninový základ, dejte 350 g arašídového másla a za stálého míchání k němu přilijte rozmixovanou směs. Míchejte, aby vše bylo krásně hladké a krémové (výborně to jde metličkou).

5

Vmíchejte smetanu, kořenicí i obyčejnou sůl, pepř a citronovou šťávu. Polévku ještě trochu prohřejte, ale už nevařte.

6

Podávejte ozdobené arašídy a/nebo osmaženou slaninou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

30.08.2007 23:59
Recept se nachází v č.12/04, str.84
22.02.2008 15:36
v receptu je uvedeno příliš mnoho arašídového másla, výsledná chuť polévky je příliš intenzivní!

Apetit magazín