0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémová polévka z arašídového másla

Krémová polévka z arašídového másla

4 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4610 kcal
Bílkoviny 323 g
Sacharidy 169 g
Tuky 281 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro arašídové máslo není nic nemožné: báječné je i horké! Krémové polévce dodá tak vyváženou chuť a jemnost, že se k takto obohacené verzi budete znovu a znovu vracet.

Suroviny

arašídové máslo 400 g
řapíkatý celer 3 ks
najemno
cibule 1 ks
velká, najemno
mouka pšeničná hladká 50 g
vývar kuřecí 1,25 l
smetana 120 ml
na vaření - 12%
koření ½ ČL
kořenící bylinková sůl např. Podravka
sůl 1 ČL
pepř bílý ½ ČL
mletý
citronová štáva
několik kapek dle chuti
arašídy hrst
nasekané nahrubo
slanina 4 plátky
prorostlá slanina, osmažená, lze vynechat

Postup

1

Ve velkém kastrolu se silným dnem rozpusťte na mírném ohni 50 g arašídového másla. Přidejte cibuli a celer. Přikryjte pokličkou a za občasného promíchání duste 5–7 minut, dokud zelenina nezesklovatí.

2

Přidejte mouku (tak jako do jíšky), zamíchejte a pomalu, za stálého míchání přilévejte kuřecí vývar, až vznikne hladká hustá směs. Uveďte ji do varu, pak snižte teplotu a dvacet minut vařte.

3

Nechte polévku trochu vychladnout. Pak ji vlijte do mixéru a dohladka rozmixujte.

4

Do kastrolu, v němž jste připravovali zeleninový základ, dejte 350 g arašídového másla a za stálého míchání k němu přilijte rozmixovanou směs. Míchejte, aby vše bylo krásně hladké a krémové (výborně to jde metličkou).

5

Vmíchejte smetanu, kořenicí i obyčejnou sůl, pepř a citronovou šťávu. Polévku ještě trochu prohřejte, ale už nevařte.

6

Podávejte ozdobené arašídy a/nebo osmaženou slaninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč