Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

V projektu Bioškoly začíná dvacítka školních jídelen nabízet biomenu

polevka
tykvova dynova zluta , ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Obědy v biokvalitě nabízí od nového školního roku svým žákům dvacet českých škol a školek. Projekt s názvem Bioškoly – zavádění biopotravin do škol a předškolních zařízení chce nastartovat zájem o vaření z biopotravin ve školních zařízeních, a zvýšit tak odbyt lokálním biopotravinám.

Biojídlo pro děti

Biopotraviny, které byly vypěstovány v souladu s přírodou, nezatěžují dětský organismus tolik jako potraviny z konvenčního zemědělství. Projekt Bioškoly se proto pokouší vytvořit takové podmínky, aby školy mohly bez větších obtíží vařit z lokálních biosurovin.

Součástí tohoto projektu jsou také vzdělávací semináře a kurzy vaření. Školy, rodiče i děti budou mít díky projektu Bioškoly také možnost poznat české biofarmáře a výrobce biopotravin.

Více informací na www.bioskoly.cz.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...