V projektu Bioškoly začíná dvacítka školních jídelen nabízet biomenu

polevka
tykvova dynova zluta, ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Obědy v biokvalitě nabízí od nového školního roku svým žákům dvacet českých škol a školek. Projekt s názvem Bioškoly – zavádění biopotravin do škol a předškolních zařízení chce nastartovat zájem o vaření z biopotravin ve školních zařízeních, a zvýšit tak odbyt lokálním biopotravinám.


Biojídlo pro děti

Biopotraviny, které byly vypěstovány v souladu s přírodou, nezatěžují dětský organismus tolik jako potraviny z konvenčního zemědělství. Projekt Bioškoly se proto pokouší vytvořit takové podmínky, aby školy mohly bez větších obtíží vařit z lokálních biosurovin.

Součástí tohoto projektu jsou také vzdělávací semináře a kurzy vaření. Školy, rodiče i děti budou mít díky projektu Bioškoly také možnost poznat české biofarmáře a výrobce biopotravin.

Více informací na www.bioskoly.cz.

Související články

Biovaření: lněné semínko
  • Tipy a triky

Biovaření: lněné semínko

Hnědá či zlatá semínka lnu se lisují na olej, jedí se samotná nebo jako součást pokrmů. Obsahují zdravé omega-3 mastné kyseliny, vitaminy a minerální látky. Fungují jako rychlá pomoc při zácpě a trávicích obtížích. To nejlepší ze sebe...
Září opět měsícem biopotravin
  • Zajímavosti

Září opět měsícem biopotravin

Stejně jako v předchozích letech je i letos první podzimní měsíc zasvěcen biopotravinám. Heslem tohoto ročníku je „Držte se biokvality“. Organizátoři se snaží představit biopotraviny jako produkty, které do svého jídelníčku může zařadit...
Jarní biovaření s quinoou
  • Zajímavosti

Jarní biovaření s quinoou

Plná bílkovin Quinoa neboli merlík chilský bývá někdy nazývána pšenicí Inků. Nepatří však mezi obilniny, i když je jako obilnina využitelná. Quinoa patří k bezlepkovým potravinám, je velmi výživná, málo kalorická a lehce stravitelná....
Biovaření: jáhly
  • Tipy a triky

Biovaření: jáhly

Jáhly vznikají sloupnutím nestravitelné slupky prosa. Takto upravená obilovina je bezlepková. Je výjimečná svým vysokým obsahem železa, minerálních látek a vitaminů skupiny B. Obsahuje také hodně vlákniny. Při nákupu vybírejte jáhly co...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit