Jarní hrášková polévka s vejcem

Jarní hrášková polévka s vejcem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1780 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 102 g
Tuky 98 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud jste letos na Zelený čtvrtek (schválně) nezvládli tradiční kopřivový špenát, kýženou barvu vašemu jídelníčku dodá naše podstatně modernější (a chutnější) polévka.

Související recepty

Suroviny

hrášek 1 bal
mražený
vývar zeleninový 1.5 l
máslo 2 PL
mouka pšeničná hladká 3 PL
křepelčí vejce 6 ks
lze nahradit malými slepičími
sůl
pepř

Postup

1

Hrášek vařte v zeleninovém vývaru asi 15 minut doměkka. Nechte trochu zchladnout a propasírujte do misky. Vraťte do hrnce a prohřejte.

2

Z másla a mouky si připravte světlou jíšku, polévku s ní zahustěte a krátce povařte. Osolte a opepřete.

3

Na teflonové pánvi si z křepelčích vajíček připravte volská oka.

4

Polévku rozdělte na talíře a ozdobte vajíčkem.
 

Tip Apetitu:
Proč mají naše sázená vejce tak do- konalý tvar? Na pánev jsme postavili běžné vykrajovátko na cukroví. Spe­ciální formičky prodává pražský obchod Momentum za zhruba 390 Kč.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

Já doporučuji ještě přidat brambory nakrájené na kolečka a cibulku. A k dochucení je výborný i česnek, polévka pak krásně voní.

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit