0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
hraskova polevka
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1780 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 102 g
Tuky 98 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud jste letos na Zelený čtvrtek (schválně) nezvládli tradiční kopřivový špenát, kýženou barvu vašemu jídelníčku dodá naše podstatně modernější (a chutnější) polévka.

Suroviny

hrášek 1 bal
mražený
vývar zeleninový 1,5 l
máslo 2 PL
mouka pšeničná hladká 3 PL
lze nahradit malými slepičími
sůl
pepř

Postup

1

Hrášek vařte v zeleninovém vývaru asi 15 minut doměkka. Nechte trochu zchladnout a propasírujte do misky. Vraťte do hrnce a prohřejte.

2

Z másla a mouky si připravte světlou jíšku, polévku s ní zahustěte a krátce povařte. Osolte a opepřete.

3

Na teflonové pánvi si z křepelčích vajíček připravte volská oka.

4

Polévku rozdělte na talíře a ozdobte vajíčkem.
 

Tip Apetitu:
Proč mají naše sázená vejce tak do- konalý tvar? Na pánev jsme postavili běžné vykrajovátko na cukroví. Spe­ciální formičky prodává pražský obchod Momentum za zhruba 390 Kč.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

Já doporučuji ještě přidat brambory nakrájené na kolečka a cibulku. A k dochucení je výborný i česnek, polévka pak krásně voní.

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč