Pokud jste letos na Zelený čtvrtek (schválně) nezvládli tradiční kopřivový špenát, kýženou barvu vašemu jídelníčku dodá naše podstatně modernější (a chutnější) polévka.
Suroviny
hrášek
1
bal
mražený
vývar zeleninový
1,5
l
máslo
2
PL
křepelčí vejce
6
ks
lze nahradit malými slepičími
sůl
pepř
Postup
1
Hrášek vařte v zeleninovém vývaru asi 15 minut doměkka. Nechte trochu zchladnout a propasírujte do misky. Vraťte do hrnce a prohřejte.
2
Z másla a mouky si připravte světlou jíšku, polévku s ní zahustěte a krátce povařte. Osolte a opepřete.
3
Na teflonové pánvi si z křepelčích vajíček připravte volská oka.
4
Polévku rozdělte na talíře a ozdobte vajíčkem.
Tip Apetitu:
Proč mají naše sázená vejce tak do- konalý tvar? Na pánev jsme postavili běžné vykrajovátko na cukroví. Speciální formičky prodává pražský obchod Momentum za zhruba 390 Kč.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tradiční Velikonoce - 12x jídla plné veselí(12 receptů )
- Slavnostní oběd na první jarní neděli(6 receptů )
- Hrách a kroupy: 21 receptů na staročeskou pochoutku(20 receptů )
- 16 skvělých receptů na hráškovou polévku(17 receptů )
- Uvařte si 30 rychlých a snadných jarních receptů, které hýří barvami. Potěší vaše oči i žaludek(30 receptů )
Komentáře