0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
hraskova polevka
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.9 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1780 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 102 g
Tuky 98 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud jste letos na Zelený čtvrtek (schválně) nezvládli tradiční kopřivový špenát, kýženou barvu vašemu jídelníčku dodá naše podstatně modernější (a chutnější) polévka.

Suroviny

hrášek 1 bal
mražený
vývar zeleninový 1.5 l
máslo 2 PL
mouka pšeničná hladká 3 PL
křepelčí vejce 6 ks
lze nahradit malými slepičími
sůl
pepř

Postup

1

Hrášek vařte v zeleninovém vývaru asi 15 minut doměkka. Nechte trochu zchladnout a propasírujte do misky. Vraťte do hrnce a prohřejte.

2

Z másla a mouky si připravte světlou jíšku, polévku s ní zahustěte a krátce povařte. Osolte a opepřete.

3

Na teflonové pánvi si z křepelčích vajíček připravte volská oka.

4

Polévku rozdělte na talíře a ozdobte vajíčkem.
 

Tip Apetitu:
Proč mají naše sázená vejce tak do- konalý tvar? Na pánev jsme postavili běžné vykrajovátko na cukroví. Spe­ciální formičky prodává pražský obchod Momentum za zhruba 390 Kč.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

Já doporučuji ještě přidat brambory nakrájené na kolečka a cibulku. A k dochucení je výborný i česnek, polévka pak krásně voní.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit