Chuť olivového oleje a omamná vůně tymiánu a pomeranče této jemné elegantní polévky vám pomohou vyhnat z hlavy jakékoli vzpomínky na dětskou výživu.
Suroviny
Postup
Na oleji poduste za občasného míchání pórek a mrkev. Bude to trvat asi 10 minut. Zelenina by měla jen lehce zezlátnout.
Přilijte pomerančovou šťávu a vývar, přidejte půl lžičky tymiánu a mírně povařte asi 15 minut.
Tip Apetitu:
Krémové polévky si ve světových kuchyních stojí o třídu výš než jejich kolegyně, které nebyly závěrem vaření propasírovány nebo rozšlehány dohladka. Pokud vaší polévce k té pravé luxusní konzistenci ještě krůček chybí, můžete si vypomoci klasickou jíškou. Podstatně elegantnější a lehčí je přidat při vaření několik kousků brambor, které nakonec rozmixujete spolu s ostatní zeleninou. Pro změnu můžete na závěr v polévce rozpustit kousek másla prohnětený s trochou hladké mouky.
Komentáře
Anonym
03.02.2007 14:23
Více vody a chybějící kus postupu
Anonym
21.12.2007 16:21
Ty huso moniko
Anonym
29.03.2008 12:15
agrese i u vareni?
Anonym
02.07.2008 11:47
myslete
Anonym
10.05.2008 12:02
to nika
Anonym
25.09.2008 20:51
Agrese i v receptech
Anonym
11.03.2008 22:23
vynikajici, doporucuji vyzkouset
Anonym
31.07.2008 23:18
poradila
Anonym
12.04.2008 08:00
jogurt
Anonym
24.10.2008 19:58
Mrkev se nerozvarila