Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Biovaření: lněné semínko

lněné semínko
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:

Semínka lnu jsou zárodkem celé rostliny a zásobárnou živin a cenný látek, kterých můžete využít i vy.

Hnědá či zlatá semínka lnu se lisují na olej, jedí se samotná nebo jako součást pokrmů. Obsahují zdravé omega-3 mastné kyseliny, vitaminy a minerální látky. Fungují jako rychlá pomoc při zácpě a trávicích obtížích. To nejlepší ze sebe lněné semínko vydá jen tehdy, pokud ho pořádně rozkoušete, nebo ještě lépe rozdrtíte, povaříte či předem namočíte a rozmixujete. Pak ho můžete přidat do moučníků, které díky němu budou krásně nadýchané, dále do chleba, sušenek, karbanátků či lívanců.

Jídla s lněným semínkem podle biokuchařky Hanky Zemanové:

 

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...