Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Biovaření: lněné semínko

lněné semínko
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:

Semínka lnu jsou zárodkem celé rostliny a zásobárnou živin a cenný látek, kterých můžete využít i vy.

Hnědá či zlatá semínka lnu se lisují na olej, jedí se samotná nebo jako součást pokrmů. Obsahují zdravé omega-3 mastné kyseliny, vitaminy a minerální látky. Fungují jako rychlá pomoc při zácpě a trávicích obtížích. To nejlepší ze sebe lněné semínko vydá jen tehdy, pokud ho pořádně rozkoušete, nebo ještě lépe rozdrtíte, povaříte či předem namočíte a rozmixujete. Pak ho můžete přidat do moučníků, které díky němu budou krásně nadýchané, dále do chleba, sušenek, karbanátků či lívanců.

Jídla s lněným semínkem podle biokuchařky Hanky Zemanové:

 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč