Špaldový nákyp se špenátem a kozím sýrem

Špaldový nákyp se špenátem a kozím sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 78889 kcal
Bílkoviny 6318 g
Cukr 341 g
Tuky 5766 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Neprošlechtěná prababička dnešní pšenice je úžasná nejen tím, jak chutná a voní, ale také příznivým vlivem na naše zdraví. Vychutnejte si ji!

Suroviny

300 g
špaldové kernotto resp. velké špaldové kroupy
vlašské ořechy 2 hrsti
velké hrsti, nebo pínióvá jadérka
špenát 450 g
mražený bio nebo čerstvý listový špenát
olivový olej 3 PL
bio
cibule 2 ks
nakrájená najemno
sůl mořská
kozí sýr 300
bio, tvrdý, lze nahradit žervé nebo pomazánkovým kozím sýrem
máslo
nebo olej na vymazání formy
muškátový oříšek
pepř bílý
sůl mořská
na dochucení
česnek 3 stroužků
1.  Kernotto vyperte a vsypte do hrnce se silnějším dnem. Zalijte jedenapůlnásobkem vody; když špaldu předem orestujete na oleji, bude ještě chutnější. Osolte, přikryjte poklicí a vařte na co nejmírnějším ohni asi půl hodiny, až se voda vyvaří a zrnka změknou. Nemíchejte.

2.  Orestujte ořechy a připravte si špenát: čerstvý očistěte a nakrájejte, z rozmraženého vymačkejte vodu. Cibuli orestujte na oleji. Přimíchejte špenát, sůl, muškátový oříšek, pepř a všechno společně restujte.

3.  Přihoďte nastrouhaný nebo rozmačkaný kozí sýr, prolisovaný česnek, kernotto a ořechy. Promíchejte a dochuťte.

4.  Všechno přesuňte do vymazané zapékací misky a dvacet až třicet minut zapékejte pod grilem. Máte-li tvrdší kozí sýr, posypte jím hotový nákyp.

Báječná kombInace  Mrkev nastrouhejte najemno, smíchejte s citronovou šťávou a trochou medu. Nákyp servírujte se salátem; všechno hojně posypte opraženými ořechy, případně jedlými kvítky.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit