Lahodné alternativní biolasagne
Suroviny
lasagne (těstovina)
1
bal
tvaroh
1
bal
tvrdý, nastrouhaný
tofu
1
bal
rajčatová passata - pyré
400
g
sojanéza
1
žampiony
400
g
nakrájené
bylinky
1
PL
bazalka, saturejka, tymián, petrželka
česnek sušený
2
ČL
sůl mořská
rostlinný olej
na vymazání
olivy zelené
hrst
+ strouhaný sýr
Postup
1
Rajčatové pyré smíchejte se žampiony i bylinkami a lehce je osolte. Tofu nastrouhejte a smíchejte s tvarohem, sojanézou, česnekem, petrželkou a solí.
2
Do vymazaného pekáčku na dno rozetřete čtvrtinu rajčatové směsi a na ni položte čtvrtinu lasagní. Na ně rozetřete čtvrtinu sýrové směsi. Vrstvy opakujte, zakončete rajčatovou směsí. Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů.
3
Lasagne překryjte alobalem, vložte do trouby a pečte zhruba hodinu. Na závěr je posypte sýrem i černými olivami a dopečte bez fólie do mírného zhnědnutí, asi pět minut.
Komentáře