Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Italské lasagne bez masa

Italské lasagne bez masa

4.8/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1107 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 132 g
Tuky 39 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodné alternativní biolasagne

Suroviny

lasagne (těstovina) 1 bal
tvaroh 1 bal
tvrdý, nastrouhaný
tofu 1 bal
rajčatová passata - pyré 400 g
sojanéza 1
nakrájené
bylinky 1 PL
bazalka, saturejka, tymián, petrželka
česnek sušený 2 ČL
sůl mořská
rostlinný olej
na vymazání
+ strouhaný sýr

Postup

1

Rajčatové pyré smíchejte se žam­piony i bylinkami a lehce je osolte. Tofu nastrouhejte a smíchejte s tvarohem, sojanézou, česnekem, petrželkou a solí.

2

Do vymazaného pekáčku na dno rozetřete čtvrtinu rajčatové směsi a na ni položte čtvrtinu lasagní. Na ně rozetřete čtvrtinu sýrové směsi. Vrstvy opakujte, zakončete rajčatovou směsí. Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů.

3

Lasagne překryjte alobalem, vložte do trouby a pečte zhruba hodinu. Na závěr je posypte sýrem i černými olivami a dopečte bez fólie do mírného zhnědnutí, asi pět minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

02.09.2007 15:18
Recept se nachází v č.7/05, str.67