Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Velký rozhovor s finalistkou soutěže MasterChef, Lucií Kubrovou!

lucie kubrova
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Jak vzpomíná na oblíbenou kuchařskou soutěž nejúspěšnější žena poslední řady, naše kolegyně Lucka?

Lucko, prozraď nám, co tě vedlo k přihlášení do soutěže?
Chtěla jsem získat nové zkušenosti, naučit se pracovat se surovinami, ke kterým bych se za normálních okolností nedostala, osvojit si různé techniky vaření. V soutěži jsem se díky tomu nebála experimentovat. Bylo skvělé mít pak zpětnou vazbu od poroty, která je složena z profesionálních kuchařů.

Na co nejraději vzpomínáš?
To je těžké říct, v průběhu natáčení se toho stalo tolik! Možná na sladké ravioli s mučenkou a mangem, které jsme vařili v MasterClass Marka Raditsche, to byl totiž jeden z těch dezertů, na které se nezapomíná...

Máš pocit, že se ti v průběhu soutěže něco vyloženě nepovedlo?
Jsem velký sebekritik, takže si vždy zpětně říkám, že jsem mohla uvařit lépe, udělat něco jinak, ať už je to v soutěži, nebo doma, když vařím pro rodinu. Když se mi doma něco nedaří, zkouším to znova a znova, dokud jídlo není dokonalé. V soutěži na tohle ale nebyl čas. Máte omezenou dobu, za kterou musí být jídlo naservírované a pak už není cesty zpět. Některé chyby si člověk uvědomí hned sám, porotci mi však vždy dávali konstruktivní kritiku a zároveň poradili, jak je nedělat znovu. Díky tomu například už umím připravit výbornou polentu, používám teploměr na maso a nedávám pečící papír na plech pod rozpálený gril – to jsou pro mě největší faily ze soutěže.

Máš nějaký zaručený „recept“ na úspěch v soutěži?
Když vás něco hodně baví, tak v tom jste většinou i dobří a všechno jde tak nějak samo. Pak už jen nasadit úsměv, uvolnit se a hlavně se nebát neúspěchu.

Jak se těšíš na novou řadu MasterChefa v roli diváka?
Těším se moc a určitě nevynechám jediný díl!

Otevřela ti účast v soutěži nějaké pomyslné dveře? Splnili se ti díky MasterChefovi nějaké tajné sny?
Určitě ano! Po skončení soutěže jsem absolvovala krátkou stáž v Augustine restaurant u šéfkuchaře Marka Fichtnera, který je zároveň jedním z porotců MasterChefa. To byla skvělá zkušenost, za kterou jsem vděčná a ráda na ni vzpomínám. Momentálně pracuji v redakci časopisu Apetit, což mě nesmírně baví, točíme nová videa s recepty na www.apetitonline.cz, kde mě už brzy můžete vidět. Ve speciálu časopisu Marianne We love food vyšel článek s mými letními recepty. Oslovují mě lidé na soukromé kurzy vaření a firemní akce. A co mám před sebou? Ráda bych jednou vydala svou vlastní kuchařku, ale to bude ještě spousta práce...

Máš mezi kuchaři nějaký vzor? Někoho s kým by ses chtěla setkat, učit se od něj?
Tím je pro mě určitě šéfkuchař Ferran Adrià, to by se mi splnil sen! A pak mě hrozně baví Francis Mallmann, dělá úžasné věci!

Určitě máš celou řadu oblíbených a ověřených receptů. Jaký je tvým favoritem?
To se pořád mění! :-) Momentálně je to makový pudink, který najdete v říjnovém Apetitu, který vychází 21. září.

Sledujte reality show MasterChef, každý týden v pondělí a ve středu večer na TV Nova. 

Související články

Autor: Martina Kojzarová

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč