0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Velký rozhovor s finalistkou soutěže MasterChef, Lucií Kubrovou!

lucie kubrova
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
Včera ve 20:20 odstartovala nová řada napínavé reality show MasterChef Česko. Jak vzpomíná na oblíbenou kuchařskou soutěž nejúspěšnější žena poslední řady, naše kolegyně Lucka?

Lucko, prozraď nám, co tě vedlo k přihlášení do soutěže?
Chtěla jsem získat nové zkušenosti, naučit se pracovat se surovinami, ke kterým bych se za normálních okolností nedostala, osvojit si různé techniky vaření. V soutěži jsem se díky tomu nebála experimentovat. Bylo skvělé mít pak zpětnou vazbu od poroty, která je složena z profesionálních kuchařů.

Na co nejraději vzpomínáš?
To je těžké říct, v průběhu natáčení se toho stalo tolik! Možná na sladké ravioli s mučenkou a mangem, které jsme vařili v MasterClass Marka Raditsche, to byl totiž jeden z těch dezertů, na které se nezapomíná...

Máš pocit, že se ti v průběhu soutěže něco vyloženě nepovedlo?
Jsem velký sebekritik, takže si vždy zpětně říkám, že jsem mohla uvařit lépe, udělat něco jinak, ať už je to v soutěži, nebo doma, když vařím pro rodinu. Když se mi doma něco nedaří, zkouším to znova a znova, dokud jídlo není dokonalé. V soutěži na tohle ale nebyl čas. Máte omezenou dobu, za kterou musí být jídlo naservírované a pak už není cesty zpět. Některé chyby si člověk uvědomí hned sám, porotci mi však vždy dávali konstruktivní kritiku a zároveň poradili, jak je nedělat znovu. Díky tomu například už umím připravit výbornou polentu, používám teploměr na maso a nedávám pečící papír na plech pod rozpálený gril – to jsou pro mě největší faily ze soutěže.

Máš nějaký zaručený „recept“ na úspěch v soutěži?
Když vás něco hodně baví, tak v tom jste většinou i dobří a všechno jde tak nějak samo. Pak už jen nasadit úsměv, uvolnit se a hlavně se nebát neúspěchu.

Jak se těšíš na novou řadu MasterChefa v roli diváka?
Těším se moc a určitě nevynechám jediný díl!

Otevřela ti účast v soutěži nějaké pomyslné dveře? Splnili se ti díky MasterChefovi nějaké tajné sny?
Určitě ano! Po skončení soutěže jsem absolvovala krátkou stáž v Augustine restaurant u šéfkuchaře Marka Fichtnera, který je zároveň jedním z porotců MasterChefa. To byla skvělá zkušenost, za kterou jsem vděčná a ráda na ni vzpomínám. Momentálně pracuji v redakci časopisu Apetit, což mě nesmírně baví, točíme nová videa s recepty na www.apetitonline.cz, kde mě už brzy můžete vidět. Ve speciálu časopisu Marianne We love food vyšel článek s mými letními recepty. Oslovují mě lidé na soukromé kurzy vaření a firemní akce. A co mám před sebou? Ráda bych jednou vydala svou vlastní kuchařku, ale to bude ještě spousta práce...

Máš mezi kuchaři nějaký vzor? Někoho s kým by ses chtěla setkat, učit se od něj?
Tím je pro mě určitě šéfkuchař Ferran Adrià, to by se mi splnil sen! A pak mě hrozně baví Francis Mallmann, dělá úžasné věci!

Určitě máš celou řadu oblíbených a ověřených receptů. Jaký je tvým favoritem?
To se pořád mění! :-) Momentálně je to makový pudink, který najdete v říjnovém Apetitu, který vychází 21. září.

Sledujte reality show MasterChef, každý týden v pondělí a ve středu večer na TV Nova. 

Související články

Legendární kuchařská show MasterChef poprvé v Čechách
  • Zajímavosti

Legendární kuchařská show MasterChef poprvé v Čechách

Sledujte společně s redakcí časopisu Apetit legendární kuchařskou show MasterChef. Fenomenální televizní soutěž se dostává i do Čech a na Slovensko. Od podzimu ji budou vysílat TV Nova a TV Markíza. MasterChef je soutěžní pořad, kde své...
Vařte a vyhrajte s MasterChef Česko
  • Soutěže

Vařte a vyhrajte s MasterChef Česko

Tohle je opravdová výzva! Uvařte podle receptů porotců MasterChef Česko, které najdete v listopadovém vydání časopisu Apetit. Vyfoťte svůj výtvor a umístěte ho na Instagram s hashtagem #varimjakomasterchef. ...
Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit