Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1670 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 58 g
Tuky 113 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásné a dobré jídlo, navíc sympatické našim peněženkám. Ingredience jsou zcela běžné a večeře bude brzy hotová.

Suroviny

bez kůže
vývar kuřecí 300 ml
nakrájené na plátky
nastrouhaná z jednoho pomeranče
pomerančová šťáva
ze dvou pomerančů
lze nahradit sherry
worcesterská omáčka 1 PL
na plátky
smíchat s trochou soli a pepře
olivový olej 3 PL
petrželka 2 PL
nasekaná
sůl
pepř

Postup

1

Ve velkém hrnci rozehřejte dvě lžíce oleje, vsypte cibuli a opékejte ji asi deset minut (dozlatova). Přesuňte na talíř.

2

Stehna poprašte moukou s kořením, do hrnce vlijte zbytek oleje, rozehřejte ho a maso v něm stejnoměrně ze všech stran osmažte. Zalijte vývarem, přidejte cibuli i se šťávou, kterou pustila, pomerančovou kůru a šťávu, sherry a worcesterskou omáčku. Uveďte do varu, pak oheň zmírněte a asi 30–45 minut poduste, až je maso měkké.

3

Vsypte houby a ještě pět minut duste. Těsně před podáváním posypte petrželkou. Jako příloha je ideální rýže.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

11.01.2009 23:07
kuře bylo prostě fantastické, mňam. Manžel mi to vařil a k večeři a já jsem se po tom mohla utlouct. Snadné a ne nijak drahé. Určitě to ještě jednou zopakujeme. Doporučuji !
09.12.2008 15:20
je to dobrá změna chuti, než na jakou jsem zvyklá. Rychlé, jednoduché a dobré.
14.08.2008 19:07
Opravdu velmi voňavé jídlo!Rychlé a levné!A vlastně chutná jaksi "draze"..Jako z restaurace.Celá kuchyně i pokrm voněl po pomerančích a vínu - dala jsem červené co bylo doma a na chuti to neubralo:))!! Výborné!Jo s dala jsem žampiony z plechu,houby nebyly..--taky nevadilo..
01.12.2007 17:34
použil jsem sušené hřiby a také to bylo dobré

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...