0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Španělské kuře s houbami

Španělské kuře s houbami

3.8/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1670 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 58 g
Tuky 113 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásné a dobré jídlo, navíc sympatické našim peněženkám. Ingredience jsou zcela běžné a večeře bude brzy hotová.

Suroviny

bez kůže
vývar kuřecí 300 ml
cibule 2 ks
nakrájené na plátky
pomerančová kůra
nastrouhaná z jednoho pomeranče
pomerančová šťáva
ze dvou pomerančů
lze nahradit sherry
worchestrová omáčka 1 PL
na plátky
mouka pšeničná hladká 1 PL
smíchat s trochou soli a pepře
olivový olej 3 PL
petrželka 2 PL
nasekaná
sůl
pepř

Postup

1

Ve velkém hrnci rozehřejte dvě lžíce oleje, vsypte cibuli a opékejte ji asi deset minut (dozlatova). Přesuňte na talíř.

2

Stehna poprašte moukou s kořením, do hrnce vlijte zbytek oleje, rozehřejte ho a maso v něm stejnoměrně ze všech stran osmažte. Zalijte vývarem, přidejte cibuli i se šťávou, kterou pustila, pomerančovou kůru a šťávu, sherry a worcesterskou omáčku. Uveďte do varu, pak oheň zmírněte a asi 30–45 minut poduste, až je maso měkké.

3

Vsypte houby a ještě pět minut duste. Těsně před podáváním posypte petrželkou. Jako příloha je ideální rýže.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

Anonym

použil jsem sušené hřiby a také to bylo dobré

Anonym

Opravdu velmi voňavé jídlo!Rychlé a levné!A vlastně chutná jaksi "draze"..Jako z restaurace.Celá kuchyně i pokrm voněl po pomerančích a vínu - dala jsem červené co bylo doma a na chuti to neubralo:))!! Výborné!Jo s dala jsem žampiony z plechu,houby nebyly..--taky nevadilo..

Anonym

je to dobrá změna chuti, než na jakou jsem zvyklá. Rychlé, jednoduché a dobré.

Markéta Modrovská

kuře bylo prostě fantastické, mňam. Manžel mi to vařil a k večeři a já jsem se po tom mohla utlouct. Snadné a ne nijak drahé. Určitě to ještě jednou zopakujeme. Doporučuji !

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč