Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1670 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 58 g
Tuky 113 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásné a dobré jídlo, navíc sympatické našim peněženkám. Ingredience jsou zcela běžné a večeře bude brzy hotová.

Související recepty

Suroviny

bez kůže
vývar kuřecí 300 ml
nakrájené na plátky
nastrouhaná z jednoho pomeranče
pomerančová šťáva
ze dvou pomerančů
lze nahradit sherry
worcesterská omáčka 1 PL
na plátky
smíchat s trochou soli a pepře
olivový olej 3 PL
petrželka 2 PL
nasekaná
sůl
pepř

Postup

1

Ve velkém hrnci rozehřejte dvě lžíce oleje, vsypte cibuli a opékejte ji asi deset minut (dozlatova). Přesuňte na talíř.

2

Stehna poprašte moukou s kořením, do hrnce vlijte zbytek oleje, rozehřejte ho a maso v něm stejnoměrně ze všech stran osmažte. Zalijte vývarem, přidejte cibuli i se šťávou, kterou pustila, pomerančovou kůru a šťávu, sherry a worcesterskou omáčku. Uveďte do varu, pak oheň zmírněte a asi 30–45 minut poduste, až je maso měkké.

3

Vsypte houby a ještě pět minut duste. Těsně před podáváním posypte petrželkou. Jako příloha je ideální rýže.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

11.01.2009 23:07
kuře bylo prostě fantastické, mňam. Manžel mi to vařil a k večeři a já jsem se po tom mohla utlouct. Snadné a ne nijak drahé. Určitě to ještě jednou zopakujeme. Doporučuji !
09.12.2008 15:20
je to dobrá změna chuti, než na jakou jsem zvyklá. Rychlé, jednoduché a dobré.
14.08.2008 19:07
Opravdu velmi voňavé jídlo!Rychlé a levné!A vlastně chutná jaksi "draze"..Jako z restaurace.Celá kuchyně i pokrm voněl po pomerančích a vínu - dala jsem červené co bylo doma a na chuti to neubralo:))!! Výborné!Jo s dala jsem žampiony z plechu,houby nebyly..--taky nevadilo..
01.12.2007 17:34
použil jsem sušené hřiby a také to bylo dobré

Apetit magazín