0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Španělské kuře s houbami

Španělské kuře s houbami

3.8 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1670 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 58 g
Tuky 113 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásné a dobré jídlo, navíc sympatické našim peněženkám. Ingredience jsou zcela běžné a večeře bude brzy hotová.

Suroviny

kuřecí stehna 4 ks
bez kůže
vývar kuřecí 300 ml
cibule 2 ks
nakrájené na plátky
pomerančová kůra
nastrouhaná z jednoho pomeranče
pomerančová šťáva
ze dvou pomerančů
víno dezertní 150 ml
lze nahradit sherry
worcesterská omáčka 1 PL
žampiony 300 g
na plátky
mouka pšeničná hladká 1 PL
smíchat s trochou soli a pepře
olivový olej 3 PL
petrželka 2 PL
nasekaná
sůl
pepř

Postup

1

Ve velkém hrnci rozehřejte dvě lžíce oleje, vsypte cibuli a opékejte ji asi deset minut (dozlatova). Přesuňte na talíř.

2

Stehna poprašte moukou s kořením, do hrnce vlijte zbytek oleje, rozehřejte ho a maso v něm stejnoměrně ze všech stran osmažte. Zalijte vývarem, přidejte cibuli i se šťávou, kterou pustila, pomerančovou kůru a šťávu, sherry a worcesterskou omáčku. Uveďte do varu, pak oheň zmírněte a asi 30–45 minut poduste, až je maso měkké.

3

Vsypte houby a ještě pět minut duste. Těsně před podáváním posypte petrželkou. Jako příloha je ideální rýže.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

Anonym

Opravdu velmi voňavé jídlo!Rychlé a levné!A vlastně chutná jaksi "draze"..Jako z restaurace.Celá kuchyně i pokrm voněl po pomerančích a vínu - dala jsem červené co bylo doma a na chuti to neubralo:))!! Výborné!Jo s dala jsem žampiony z plechu,houby nebyly..--taky nevadilo..

Anonym

je to dobrá změna chuti, než na jakou jsem zvyklá. Rychlé, jednoduché a dobré.

Markéta Modrovská

kuře bylo prostě fantastické, mňam. Manžel mi to vařil a k večeři a já jsem se po tom mohla utlouct. Snadné a ne nijak drahé. Určitě to ještě jednou zopakujeme. Doporučuji !

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit