Krásné a dobré jídlo, navíc sympatické našim peněženkám. Ingredience jsou zcela běžné a večeře bude brzy hotová.
Suroviny
kuřecí stehna
4
ks
bez kůže
vývar kuřecí
300
ml
cibule
2
ks
nakrájené na plátky
pomerančová kůra
nastrouhaná z jednoho pomeranče
pomerančová šťáva
ze dvou pomerančů
víno dezertní
150
ml
lze nahradit sherry
worchestrová omáčka
1
PL
žampiony
300
g
na plátky
mouka pšeničná hladká
1
PL
smíchat s trochou soli a pepře
olivový olej
3
PL
petrželka
2
PL
nasekaná
sůl
pepř
Postup
1
Ve velkém hrnci rozehřejte dvě lžíce oleje, vsypte cibuli a opékejte ji asi deset minut (dozlatova). Přesuňte na talíř.
2
Stehna poprašte moukou s kořením, do hrnce vlijte zbytek oleje, rozehřejte ho a maso v něm stejnoměrně ze všech stran osmažte. Zalijte vývarem, přidejte cibuli i se šťávou, kterou pustila, pomerančovou kůru a šťávu, sherry a worcesterskou omáčku. Uveďte do varu, pak oheň zmírněte a asi 30–45 minut poduste, až je maso měkké.
3
Vsypte houby a ještě pět minut duste. Těsně před podáváním posypte petrželkou. Jako příloha je ideální rýže.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Lišky v kuchyni 7x jinak(11 receptů)
- Měsíční jídelníček ve španělském rytmu: 30 jídel, která vám rozproudí krev v žilách (31 receptů)
Komentáře
Anonym
01.12.2007 17:34
i s hřiby
Anonym
14.08.2008 19:07
Pochvala
Anonym
09.12.2008 15:20
dobré
Markéta Modrovská
11.01.2009 23:07
Další pochvala