0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zítra začíná Prague Food Festival 2013

Zítra začíná Prague Food Festival 2013
sdílet:
Tradiční třídenní svátek jídla a pití odstartuje už v pátek 24. května. Potrvá do neděle 26. května.

Prague Food Festival se i letos koná v Královské zahradě Pražského hradu. Na jednom místě se setkají nejlepší čeští šéfkuchaři, kteří budou nabízet skvělá jídla v kombinaci s vybranými nápoji na místě původních středověkých vinic s dechberoucím výhledem na chrám svatého Víta. Letos s mottem „Nejezte blbě!“.

 

Festival bude mít tři hlavní témata:

 


1. Proč jíme špatně – gastronomická osvěta prostřednictvím slepé ochutnávky potravin, degustací jídel a nápojů. Připraveny budou kurzy vaření se známými šéfkuchaři a workshopy přímo na stáncích restaurací. Areál Královské zahrady se na tři dny promění v jednu velkou kuchařskou školu.

2. Snoubení pokrmů s vínem, pivem, nealkem, koktejly a s rumy – letos poprvé budou probíhat řízené degustace nejen vína, ale také piva, vody, koňaků a kubánských rumů.

3. Ochutnávka netradičních gastronomických delikates – otrlí se pustí třeba do hmyzího menu. „Hosté ochutnají různé druhy kuchyní, mohou si zkusit i kulinářskou zvláštnost, jakou je veleštír císařský z rovníkové Afriky, a ještě se dozvědí spoustu zajímavostí. Naším cílem je obohatit nejen jejich chuťové pohárky, ale i mysl. Věřím, že se nám to povede,“ uvedl Pavel Maurer, zakladatel festivalu.

Více o Prague Food Festivalu 2013 na www.praguefoodfestival.cz a www.apetitonline.cz/pff

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč