0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zítra začíná Prague Food Festival 2013

Zítra začíná Prague Food Festival 2013
sdílet:
Tradiční třídenní svátek jídla a pití odstartuje už v pátek 24. května. Potrvá do neděle 26. května.

Prague Food Festival se i letos koná v Královské zahradě Pražského hradu. Na jednom místě se setkají nejlepší čeští šéfkuchaři, kteří budou nabízet skvělá jídla v kombinaci s vybranými nápoji na místě původních středověkých vinic s dechberoucím výhledem na chrám svatého Víta. Letos s mottem „Nejezte blbě!“.

 

Festival bude mít tři hlavní témata:

 


1. Proč jíme špatně – gastronomická osvěta prostřednictvím slepé ochutnávky potravin, degustací jídel a nápojů. Připraveny budou kurzy vaření se známými šéfkuchaři a workshopy přímo na stáncích restaurací. Areál Královské zahrady se na tři dny promění v jednu velkou kuchařskou školu.

2. Snoubení pokrmů s vínem, pivem, nealkem, koktejly a s rumy – letos poprvé budou probíhat řízené degustace nejen vína, ale také piva, vody, koňaků a kubánských rumů.

3. Ochutnávka netradičních gastronomických delikates – otrlí se pustí třeba do hmyzího menu. „Hosté ochutnají různé druhy kuchyní, mohou si zkusit i kulinářskou zvláštnost, jakou je veleštír císařský z rovníkové Afriky, a ještě se dozvědí spoustu zajímavostí. Naším cílem je obohatit nejen jejich chuťové pohárky, ale i mysl. Věřím, že se nám to povede,“ uvedl Pavel Maurer, zakladatel festivalu.

Více o Prague Food Festivalu 2013 na www.praguefoodfestival.cz a www.apetitonline.cz/pff

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit