0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zítra začíná Prague Food Festival 2013

Zítra začíná Prague Food Festival 2013
sdílet:
Tradiční třídenní svátek jídla a pití odstartuje už v pátek 24. května. Potrvá do neděle 26. května.

Prague Food Festival se i letos koná v Královské zahradě Pražského hradu. Na jednom místě se setkají nejlepší čeští šéfkuchaři, kteří budou nabízet skvělá jídla v kombinaci s vybranými nápoji na místě původních středověkých vinic s dechberoucím výhledem na chrám svatého Víta. Letos s mottem „Nejezte blbě!“.

 

Festival bude mít tři hlavní témata:

 


1. Proč jíme špatně – gastronomická osvěta prostřednictvím slepé ochutnávky potravin, degustací jídel a nápojů. Připraveny budou kurzy vaření se známými šéfkuchaři a workshopy přímo na stáncích restaurací. Areál Královské zahrady se na tři dny promění v jednu velkou kuchařskou školu.

2. Snoubení pokrmů s vínem, pivem, nealkem, koktejly a s rumy – letos poprvé budou probíhat řízené degustace nejen vína, ale také piva, vody, koňaků a kubánských rumů.

3. Ochutnávka netradičních gastronomických delikates – otrlí se pustí třeba do hmyzího menu. „Hosté ochutnají různé druhy kuchyní, mohou si zkusit i kulinářskou zvláštnost, jakou je veleštír císařský z rovníkové Afriky, a ještě se dozvědí spoustu zajímavostí. Naším cílem je obohatit nejen jejich chuťové pohárky, ale i mysl. Věřím, že se nám to povede,“ uvedl Pavel Maurer, zakladatel festivalu.

Více o Prague Food Festivalu 2013 na www.praguefoodfestival.cz a www.apetitonline.cz/pff

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit