Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zítra začíná Prague Food Festival 2013

Zítra začíná Prague Food Festival 2013
sdílet:

Tradiční třídenní svátek jídla a pití odstartuje už v pátek 24. května. Potrvá do neděle 26. května.

Prague Food Festival se i letos koná v Královské zahradě Pražského hradu. Na jednom místě se setkají nejlepší čeští šéfkuchaři, kteří budou nabízet skvělá jídla v kombinaci s vybranými nápoji na místě původních středověkých vinic s dechberoucím výhledem na chrám svatého Víta. Letos s mottem „Nejezte blbě!“.

Festival bude mít tři hlavní témata:

1. Proč jíme špatně – gastronomická osvěta prostřednictvím slepé ochutnávky potravin, degustací jídel a nápojů. Připraveny budou kurzy vaření se známými šéfkuchaři a workshopy přímo na stáncích restaurací. Areál Královské zahrady se na tři dny promění v jednu velkou kuchařskou školu.

2. Snoubení pokrmů s vínem, pivem, nealkem, koktejly a s rumy – letos poprvé budou probíhat řízené degustace nejen vína, ale také piva, vody, koňaků a kubánských rumů.

3. Ochutnávka netradičních gastronomických delikates – otrlí se pustí třeba do hmyzího menu. „Hosté ochutnají různé druhy kuchyní, mohou si zkusit i kulinářskou zvláštnost, jakou je veleštír císařský z rovníkové Afriky, a ještě se dozvědí spoustu zajímavostí. Naším cílem je obohatit nejen jejich chuťové pohárky, ale i mysl. Věřím, že se nám to povede,“ uvedl Pavel Maurer, zakladatel festivalu.

Více o Prague Food Festivalu 2013 na www.praguefoodfestival.cz a www.apetitonline.cz/pff

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...