Feta, rajčata & olivy se nehodí jenom do salátu!
Suroviny
majonéza
300
g
ouzo
2
PL
nebo sambuca či pastis
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
2
PL
mangold
1
kg
řapíky odříznuté, listy nakrájené nahrubo, nebo 600 g mladého (baby) špenátu
česnek
2
stroužky
drcený
citronová kůra
1
PL
strouhaná
klobása čerstvá
4
ks
jehněčí nebo jiná dle vlastní chuti
rohlíky
4
ks
rohlíky na hot dog nebo nakrájená bageta
sýr feta
100
g
rozdrobená
Na olivovou salsu
olivy černé
60
g
nadrobno
rajčata cherry
250
g
nakrájená nadrobno
cibule červená
1
ks
nadrobno
olivový olej panenský
1
PL
citronová šťáva
1
PL
krupicový cukr
1
PL
Postup
1
Smíchejte přísady na olivovou salsu a odložte. Zvlášť smíchejte majonézu a likér, osolte a opepřete. Dejte do chladničky.
2
V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje. Přidejte mangold (špenát vhoďte jen na minutu), česnek, citronovou kůru a míchejte 2–3 minuty, až mangold zavadne. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
3
V uvolněné pánvi na 1 lžíci oleje opékejte klobásky dozlatova za stálého obracení – trvá to celkem 10–12 minut. Uchovejte horké.
4
DOCHUCOVADLA. Na klasiku určitě patří dobrý kečup (my máme rádi McDonald’s nebo Heinz) a kvalitní hořčice. Své místo mají i různé majonézové i chilli omáčky.
OBLOHA Z CELÉHO SVĚTA. Základ je tzv. newyorský styl s kyselým zelím (viz náš recept), ale můžete popustit uzdu fantazii. My jsme se nechali strhnout řeckými a tex-mex vlivy, dělají se ale i pizza hot dogy (omáčka marinara, mozzarella, parmazán, oregano), kari, asijské atp. Záleží na vás.
NENÍ PÁREK JAKO PÁREK! Třeba vídeňský párek musí podle vyhlášky obsahovat alespoň 55% masa. Volbu párků přesto nepodceňujte. My jsme si oblíbili párky z Naše maso nebo The Real Meat Society. Chybu neuděláte, když použijete ty z Globusu (86%), kde si je dělají sami. Pěkný výběr mívají také v obchodech Sklizeno (www.sklizeno.cz).
Proříznuté pečivo potřete ochucenou majonézou, naplňte klobáskami, mangoldem nebo špenátem, fetou i olivovou salsou a podávejte.
JAK NA DOBRÝ HOT DOG?
PEČIVO. I v případě hot dogů záleží hodně na pečivu. Snažte se proto sehnat co nejlepší rohlík nebo bagetku. Důležité pak je neproříznout ji úplně, aby vám uvnitř držely všechny ty dobroty.DOCHUCOVADLA. Na klasiku určitě patří dobrý kečup (my máme rádi McDonald’s nebo Heinz) a kvalitní hořčice. Své místo mají i různé majonézové i chilli omáčky.
OBLOHA Z CELÉHO SVĚTA. Základ je tzv. newyorský styl s kyselým zelím (viz náš recept), ale můžete popustit uzdu fantazii. My jsme se nechali strhnout řeckými a tex-mex vlivy, dělají se ale i pizza hot dogy (omáčka marinara, mozzarella, parmazán, oregano), kari, asijské atp. Záleží na vás.
NENÍ PÁREK JAKO PÁREK! Třeba vídeňský párek musí podle vyhlášky obsahovat alespoň 55% masa. Volbu párků přesto nepodceňujte. My jsme si oblíbili párky z Naše maso nebo The Real Meat Society. Chybu neuděláte, když použijete ty z Globusu (86%), kde si je dělají sami. Pěkný výběr mívají také v obchodech Sklizeno (www.sklizeno.cz).
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!(30 receptů )
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů )
- Párek v rohlíku jako blesková a levná večeře: Vyzkoušejte hot dog na řecký způsob nebo s kysaným zelím(8 receptů )