Hot dog po řecku

Hot dog po řecku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4548 kcal
Bílkoviny 102 g
Cukr 82 g
Tuky 422 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Feta, rajčata & olivy se nehodí jenom do salátu!

Suroviny

majonéza 300 g
2 PL
likér ouzo
sůl a pepř
olivový olej 2 PL
mangold 1 kg
řapíky odříznuté, listy nakrájené nahrubo, nebo 600g mladého (baby) špenátu
česnek 2 stroužky
drcený
1 PL
strouhaná kůra z citronu
klobása 4 ks
4 ks
rohlíky na hotdog
feta 100 g
Na olivovou salsu
olivy černé 60 g
nadrobno
250 g
třešňová rajčátka nakrájená nadrobno
cibule červená 1 ks
nadrobno
olivový olej extra panenský 1 PL
citronová štáva 1 PL
krupicový cukr 1 PL

1 Smíchejte přísady na olivovou salsu a odložte. Zvlášť smíchejte majonézu a likér, osolte a opepřete. Dejte do chladničky.

2 V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje. Přidejte mangold (špenát vhoďte jen na minutu), česnek, citronovou kůru a míchejte 2–3 minuty, až mangold zavadne. Vyjměte z pánve a dejte stranou.

3 V uvolněné pánvi na 1 lžíci oleje opékejte klobásky dozlatova za stálého obracení – trvá to celkem 10–12 minut. Uchovejte horké.

4 Proříznuté pečivo potřete ochucenou majonézou, naplňte klobáskami, mangoldem nebo špenátem, fetou i olivovou salsou a podávejte. 

 

JAK NA DOBRÝ HOT DOG?

  • PEČIVO. I v případě hot dogů záleží hodně na pečivu. Snažte se proto sehnat co nejlepší rohlík nebo bagetku. Důležité pak je neproříznout ji úplně, aby vám uvnitř držely všechny ty dobroty.
  • DOCHUCOVADLA. Na klasiku určitě patří dobrý kečup (my máme rádi McDonald’s nebo Heinz) a kvalitní hořčice. Své místo mají i různé majonézové i chilli omáčky.
  • OBLOHA Z CELÉHO SVĚTA. Základ je tzv. newyorský styl s kyselým zelím (viz náš recept), ale můžete popustit uzdu fantazii. My jsme se nechali strhnout řeckými a tex-mex vlivy, dělají se ale i pizza hot dogy (omáčka marinara, mozzarella, parmazán, oregano), kari, asijské atp. Záleží na vás.
  • NENÍ PÁREK JAKO PÁREK! Třeba vídeňský párek musí podle vyhlášky obsahovat alespoň 55% masa. Volbu párků přesto nepodceňujte. My jsme si oblíbili párky z Naše maso nebo The Real Meat Society. Chybu neuděláte, když použijete ty z Globusu (86%), kde si je dělají sami. Pěkný výběr mívají také v obchodech Sklizeno (www.sklizeno.cz). 

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit