Hamburgerové bulky máte upečené nebo nakoupené, takže zbývá pouze připravit maso na burger. Příjemná grilovací část je před vámi, vyhrňte si rukávy, bude to rychlé a snadné!
Suroviny
hovězí maso
1 200
g
škrábané nebo mleté
vejce
3
ks
škrob
4
PL
sůl
pepř
sójová omáčka
lze vynechat
hamburgerová bulka
8
ks
ledový salát
zelený salát několik listů ze srdíček, lze nahradit čínským zelím
cibule
2
ks
na kroužky
rajče
4
ks
velká pevná, na tenčí kolečka
hořčice
majonéza
nebo tatarka
Postup
1
Maso v míse mírně osolte a ochuťte. Přidejte vejce, 3 lžíce škrobu a směs jemně promíchejte.
2
Na talíř nebo prkénko nasypte zbylý škrob. Vytvarujte ze směsi osm placiček, poprašte moučkou a velmi lehce roztlačte.
3
Grilujte z každé strany tři až čtyři minuty, až maso zpevní a zezlátne. Udržujte teplé. Rozkrojené žemle také ogrilujte.
4
Žemle potřete podle chuti a do každé vložte masovou placku, kolečko rajčete, cibule a list salátu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 25 skvělých jídel z grilu(32 receptů )
Komentáře