Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Burritos
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3541 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 633 g
Tuky 71 g
Vláknina 121 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro strávníky, kteří se neobejdou bez kousku masa, jsme do části směsi přidali kuřecí řízek. Oceníte rychlou přípravu.

Suroviny

malá, nakrájená na kolečka
rostlinný olej 1 PL
fazole 400 g
konzervované, směs tmavých a bílých
rajče 400 g
kozervovaná, krájená
chilli
podle chuti
nebo pita
petržel hrst
nasekaná
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný
sůl
na dochucení
pepř

Postup

1

Cibuli smažte na oleji asi pět minut, dokud nezměkne. Přidejte fazole, rajata, koření, podle chuti osolte či opepřete a pak mírně vařte asi deset minut. Občas zamíchejte.

2

Placky minutu ,mikrovlňte‘ na vysoký výkon.

3

Na stůl připravte misky s přísadami i placky a ukažte strávníkům, jak se obsloužit: do středu placky dejte lžíci fazolové směsi, na ni strouhaný sýr, lžíci guacamole i zakysané smetany a trochu petrželky či koriandru. Zarolujte a jezte.

Domácí guacamole:
Rozmačkejte 2 zralá avokáda, smí­chejte je se šťávou z ½ citronu, 2 lžícemi jemně pokrájené cibu­le, 2 lžícemi olivového oleje a podle chuti osolte. Nechte hodinu chladit v zakryté misce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

03.09.2007 21:11
Recept se nachází v č.12/05, str.14