Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Skočte si do Tyrolska na špek

Skočte si do Tyrolska na špek

Pokud ještě plánujete vyrazit na lyže a zároveň si dovolenou chcete užít i gastronomicky, jeďte do Tyrolska. Kraje vyhlášeného špeku a lahodných vín.
10. 3. 2010 | Autor: redakce Apetitu

Že lze maso konzervovat solením a uzením, na to přišel člověk už dávno. Ovšem v Tyrolsku dovedli tuto činnost k dokonalosti. Používají metodu složenou z uzení, které se používá v severských zemích, a středomořského způsobu sušení masa. Tyrolané používají ke zpracování špeku málo soli, málo studeného kouře a hodně čerstvého vzduchu. Nechávají ho zrát několik týdnů.

Henkele

Ve východním Tyrolsku se navíc díky speciálnímu koření a dlouhému zrání na čerstvém horském vzduchu rodí jedinečné henkele, což je uzené hovězí, jehněčí, kančí anebo maso vysoké zvěře.

Víno

Špek není jediná lahůdka, kterou byste si neměli nechat v Tyrolsku ujít. Pěstování vína tu má tisíciletou tradici. V poslední době se navíc rozmáhá trend pěstování biovína. 


Kam na lyže

Zkusit můžete třeba lyžařský areál na schnalstalském ledovci, který leží ve výšce přes 3000 metrů. Zaručuje tak bohatou sněhovou pokrývku po celý rok. Najdete ho kousek od lázeňského městečka Meran.

REKLAMA

Přidat komentář