Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4917 kcal
Bílkoviny 212 g
Sacharidy 644 g
Tuky 132 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hříšně dobré! Když uberete uzeného, získáte rafinovanou přílohu, třeba k pečínce.

Suroviny

housky 6 ks
tvrdší
mouka pšeničná hrubá ½ kg
vejce 3 ks
sůl špetka
opečená na sádle, k podávání, nemusí být
dušené, k podávání

Postup

1

Housky nakrájejte na kostičky a osmažte na pokrájené slanině.

2

Pak vložte do mísy mouku, vejce i žloutky, malinko přisolte a zadělejte studenou vodou tak, aby vzniklé těsto bylo spíš řidší.

3

Do vypracovaného těsta přidejte osmažené housky a uzené maso nakrájené na kostičky.

4

Potom všechno pořádně promíchejte, dejte stranou a nechte hmotu celou hodinu odpočinout.

5

Vytvarujte přiměřeně velké knedlíky (aby se pohodlně vešly do dlaně) a dvacet minut vařte ve slané vodě.

6

Vylovte je děrovanou naběračkou a jezte s dušeným zelím a opečenou cibulkou.

7

Dušené zelí
Asi třičtvrtěkilovou hlávku zelí pokrájejte či nakrouhejte na nudličky, nakrájenou cibuli zpěňte na 4 lžících sádla se 4 lžičkami cukru, pak vsypte zelí, podle chuti okmínujte a osolte.

8

Přiklopte a duste doměkka – aby bylo zelí ještě lepší, můžete přidat jablka.

Podušené zelí ochutnejte a dolaďte octem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

21.05.2009 13:53
zkoušela jsem a povedly se:-)

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...