0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špekové knedlíky s dušeným zelím

Špekové knedlíky s dušeným zelím

4.2/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4917 kcal
Bílkoviny 212 g
Sacharidy 644 g
Tuky 132 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hříšně dobré! Když uberete uzeného, získáte rafinovanou přílohu, třeba k pečínce.

Suroviny

housky 6 ks
tvrdší
mouka pšeničná hrubá ½ kg
vejce 3 ks
žloutek 2 ks
sůl špetka
cibule
opečená na sádle, k podávání, nemusí být
dušené, k podávání

Postup

1

Housky nakrájejte na kostičky a osmažte na pokrájené slanině.

2

Pak vložte do mísy mouku, vejce i žloutky, malinko přisolte a zadělejte studenou vodou tak, aby vzniklé těsto bylo spíš řidší.

3

Do vypracovaného těsta přidejte osmažené housky a uzené maso nakrájené na kostičky.

4

Potom všechno pořádně promíchejte, dejte stranou a nechte hmotu celou hodinu odpočinout.

5

Vytvarujte přiměřeně velké knedlíky (aby se pohodlně vešly do dlaně) a dvacet minut vařte ve slané vodě.

6

Vylovte je děrovanou naběračkou a jezte s dušeným zelím a opečenou cibulkou.

7

Dušené zelí
Asi třičtvrtěkilovou hlávku zelí pokrájejte či nakrouhejte na nudličky, nakrájenou cibuli zpěňte na 4 lžících sádla se 4 lžičkami cukru, pak vsypte zelí, podle chuti okmínujte a osolte.

8

Přiklopte a duste doměkka – aby bylo zelí ještě lepší, můžete přidat jablka.

Podušené zelí ochutnejte a dolaďte octem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

Jana Ziobrová

zkoušela jsem a povedly se:-)

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč