0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špekové knedlíky s dušeným zelím

Špekové knedlíky s dušeným zelím

4.2 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4917 kcal
Bílkoviny 212 g
Sacharidy 644 g
Tuky 132 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hříšně dobré! Když uberete uzeného, získáte rafinovanou přílohu, třeba k pečínce.

Suroviny

housky 6 ks
tvrdší
mouka pšeničná hrubá ½ kg
vejce 3 ks
žloutek 2 ks
sůl špetka
cibule
opečená na sádle, k podávání, nemusí být
zelí bílé
dušené, k podávání

Postup

1

Housky nakrájejte na kostičky a osmažte na pokrájené slanině.

2

Pak vložte do mísy mouku, vejce i žloutky, malinko přisolte a zadělejte studenou vodou tak, aby vzniklé těsto bylo spíš řidší.

3

Do vypracovaného těsta přidejte osmažené housky a uzené maso nakrájené na kostičky.

4

Potom všechno pořádně promíchejte, dejte stranou a nechte hmotu celou hodinu odpočinout.

5

Vytvarujte přiměřeně velké knedlíky (aby se pohodlně vešly do dlaně) a dvacet minut vařte ve slané vodě.

6

Vylovte je děrovanou naběračkou a jezte s dušeným zelím a opečenou cibulkou.

7

Dušené zelí
Asi třičtvrtěkilovou hlávku zelí pokrájejte či nakrouhejte na nudličky, nakrájenou cibuli zpěňte na 4 lžících sádla se 4 lžičkami cukru, pak vsypte zelí, podle chuti okmínujte a osolte.

8

Přiklopte a duste doměkka – aby bylo zelí ještě lepší, můžete přidat jablka.

Podušené zelí ochutnejte a dolaďte octem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč