Hříšně dobré! Když uberete uzeného, získáte rafinovanou přílohu, třeba k pečínce.
Postup
Housky nakrájejte na kostičky a osmažte na pokrájené slanině.
Pak vložte do mísy mouku, vejce i žloutky, malinko přisolte a zadělejte studenou vodou tak, aby vzniklé těsto bylo spíš řidší.
Do vypracovaného těsta přidejte osmažené housky a uzené maso nakrájené na kostičky.
Potom všechno pořádně promíchejte, dejte stranou a nechte hmotu celou hodinu odpočinout.
Vytvarujte přiměřeně velké knedlíky (aby se pohodlně vešly do dlaně) a dvacet minut vařte ve slané vodě.
Vylovte je děrovanou naběračkou a jezte s dušeným zelím a opečenou cibulkou.
Dušené zelí
Asi třičtvrtěkilovou hlávku zelí pokrájejte či nakrouhejte na nudličky, nakrájenou cibuli zpěňte na 4 lžících sádla se 4 lžičkami cukru, pak vsypte zelí, podle chuti okmínujte a osolte.
Přiklopte a duste doměkka – aby bylo zelí ještě lepší, můžete přidat jablka.
Podušené zelí ochutnejte a dolaďte octem.
Komentáře