Tyrolský špek je specialitou oblíbenou po celé Evropě. Masovému ragú předá svoji výraznou chuť.
Suroviny
mrkev
½
ks
řapíkatý celer
½
ks
cibule
½
ks
bobkový list
2
ks
hřebíček
1
ks
olej
1
PL
máslo
1
PL
tyrolský špek
100
g
či jiná sušená šunka
hovězí maso mleté
200
g
víno červené
100
ml
rajčatová passata - pyré
400
ml
těstoviny
320
g
pappardelle
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
petrželka
nať, na ozdobu
Postup
1
1/2 mrkve, 1/2 řapíkatého celeru a 1/2 cibule, vše nakrájené nadrobno, 2 bobkové listy a 1 hřebíček opečte na lžíci oleje a lžíci másla. Přidejte 100 g tyrolského špeku nebo jiné sušené šunky na kostičky, 200 g mletého hovězího a rozmíchejte.
2
Po 5 minutách zalijte 100 ml červeného vína a nechte odpařit. Přidejte 400 ml rajčatového pyré, sůl, pepř a vařte 20 minut.
3
Promíchejte s pappardelle uvařenými al dente, ozdobte petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů )