Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pappardelle s hovězím a tyrolským špekem

Pappardelle s hovězím a tyrolským špekem

4.1/5 Počet hodnocení: 29
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3410 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 403 g
Tuky 116 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyrolský špek je specialitou oblíbenou po celé Evropě. Masovému ragú předá svoji výraznou chuť.

Suroviny

mrkev ½ ks
řapíkatý celer ½ ks
cibule ½ ks
olej 1 PL
či jiná sušená šunka
rajčatová passata - pyré 400 ml
těstoviny 320 g
pappardelle
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
petrželka
nať, na ozdobu

1 1/2 mrkve, 1/2 řapíkatého celeru a 1/2 cibule, vše nakrájené nadrobno, 2 bobkové listy a 1 hřebíček opečte na lžíci oleje a lžíci másla. Přidejte 100 g tyrolského špeku nebo jiné sušené šunky na kostičky, 200 g mletého hovězího a rozmíchejte.

2 Po 5 minutách zalijte 100 ml červeného vína a nechte odpařit. Přidejte 400 ml rajčatového pyré, sůl, pepř a vařte 20 minut.

3 Promíchejte s pappardelle uvařenými al dente, ozdobte petrželkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Dokonalá rychlovka: Jak snadno připravit skvostné masové koule
  • Tipy a triky

Dokonalá rychlovka: Jak snadno připravit skvostné masové koule

Dají se různě ochucovat a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě, na grilu či smažit a taky mrazit. Podávat s omáčkou nebo bez. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první....
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč