Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pappardelle s hovězím a tyrolským špekem

Pappardelle s hovězím a tyrolským špekem

4.1/5 Počet hodnocení: 34
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3410 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 403 g
Tuky 116 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyrolský špek je specialitou oblíbenou po celé Evropě. Masovému ragú předá svoji výraznou chuť.

Související recepty

Suroviny

mrkev ½ ks
řapíkatý celer ½ ks
cibule ½ ks
olej 1 PL
či jiná sušená šunka
rajčatová passata - pyré 400 ml
těstoviny 320 g
pappardelle
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
petrželka
nať, na ozdobu

Postup

1

1/2 mrkve, 1/2 řapíkatého celeru a 1/2 cibule, vše nakrájené nadrobno, 2 bobkové listy a 1 hřebíček opečte na lžíci oleje a lžíci másla. Přidejte 100 g tyrolského špeku nebo jiné sušené šunky na kostičky, 200 g mletého hovězího a rozmíchejte.

2

Po 5 minutách zalijte 100 ml červeného vína a nechte odpařit. Přidejte 400 ml rajčatového pyré, sůl, pepř a vařte 20 minut.

3

Promíchejte s pappardelle uvařenými al dente, ozdobte petrželkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín