Těstoviny s hráškem a tyrolským špekem

Těstoviny s hráškem a tyrolským špekem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2891 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 324 g
Tuky 104 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny, které si dříve připravovali lidé těžce pracující na venkově nebo v továrně, jsou rychle hotové, a přitom plné chuti. Podávejte se sklenkou vína, dokonalá tečka za náročným dnem.

Suroviny

penne 400 g
lze nahradit jinými krátkými těstovinami
hrášek 150 g
čerstvě vyloupaný
olivový olej 2 PL
panenský
tyrolský špek 200 g
lze nahradit jinou sušenou šunkou s tučným okrajem
ricotta 280 g
nejlépe čerstvá
citronová štáva 2 PL
kerblík 2 hrsti
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
parmazán
strouhaný, při podávání

1 Vhoďte těstoviny do vroucí osolené vody a uvařte je na skus podle návodu na obalu.

2 Mezitím nasypte do kastrůlku s vroucí vodou hrášek, povařte dvě minuty, slijte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Pokrájejte špek na nudličky a v pánvi na oleji ho opékejte asi tři minuty dokřupava. Přidejte hrášek, míchejte minutu a vypněte. Směs promíchejte v míse se scezenými těstovinami, ricottou, citronovou šťávou, kerblíkem, osolte a opepřete. Při podávání posypejte parmazánem.

NĚCO NAVÍC: Neseženete-li kerblík či si ho nevypěstujete za oknem, lze místo něj použít čerstvé oregano nebo bazalku.

 

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit