Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s hráškem a tyrolským špekem
Těstoviny s hráškem a tyrolským špekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s hráškem a tyrolským špekem

3.7/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2865 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 324 g
Tuky 104 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny, které si dříve připravovali lidé těžce pracující na venkově nebo v továrně, jsou rychle hotové, a přitom plné chuti. Podávejte se sklenkou vína, dokonalá tečka za náročným dnem.

Suroviny

penne 400 g
nebo jiné krátké těstoviny
hrášek 150 g
čerstvý
olivový olej extra panenský 2 PL
nebo sušená šunky s vrstvou tuku
ricotta 280 g
kerblík 2 hrsti
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
strouhaný, při podávání

Postup

1

Vhoďte těstoviny do vroucí osolené vody a uvařte je na skus podle návodu na obalu.

2

Mezitím nasypte do kastrůlku s vroucí vodou hrášek, povařte dvě minuty, slijte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou.

3

Pokrájejte špek na nudličky a v pánvi na oleji ho opékejte asi tři minuty dokřupava. Přidejte hrášek, míchejte minutu a vypněte.

4

Směs promíchejte v míse se scezenými těstovinami, ricottou, citronovou šťávou, kerblíkem, osolte a opepřete. Při podávání posypejte parmazánem.

NĚCO NAVÍC: Neseženete-li kerblík či si ho nevypěstujete za oknem, lze místo něj použít čerstvé oregano nebo bazalku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín