Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Prazdroj udělil tisící certifikát za péči o pivo

Prazdroj udělil tisící certifikát za péči o pivo

Pankrácká pivnice Na Pláni je 1000. provozovnou certifikovanou za vynikající péči o nejvyšší kvalitu čepovaného piva. Program péče a systém kontroly čepování piva podle stanovených pravidel spustil Plzeňský Prazdroj v českých hospodách v polovině roku 1999.
5. 7. 2010 | Autor: redakce Apetitu
"Kvalitní piva z Prazdroje čepujeme nejen Na Pláni, ale i v dalších třech pražských restauracích Bredovský dvůr, Antal a Kobyla, které pravidelně obhajují certifikáty za péči o kvalitu piva," řekl majitel restaurace Jan Matuštík.

Podrobná kontrola


Pivovar kontroluje skladování piva, správné tlačné médium, dobře nastavený tlak ve výčepním zařízení, čisté a chladné sklenice, ideální teplotu piva, čepování, pravidelné čištění pivního potrubí a servírování.Vyhovujícím restauracím přiděluje certifikát kvality, který těm nejlepším navíc zajistí slevy na nákup piva.

Historicky první certifikát, podle nějž se mohli pivaři orientovat, získala v roce 1999 legendární staroměstská pivnice U Zlatého Tygra, která jej každoročně obhajuje.

Přísný postih


Pokud provozovny podmínky nesplní, například změní tlačné médium nebo cyklus sanitace, tak jim pivovar certifikát odebere. Ročně to podle mluvčího Przadroje postihne asi 20 hospod.
REKLAMA

Přidat komentář