Když máte chuť na pořádný kus masa, upečte si bůček na černém pivu s medem a podávejte s knedlíky nebo se šťouchanými bramborami.
Suroviny
Postup
Kůži ponechte na bůčku a nařezejte ji na mřížku. Osolte, opepřete a všechno koření spolu s česnekem zatřete do masa i kůže. Zabalte do sáčku nebo alobalu a nechte přes noc odpočinout.
Druhý den ráno předehřejte troubu na 160 °C. Vložte rozbalené maso do pekáčku kůží nahoru. Zvolna pečte v troubě hodinu.
Přelijte vypečenou šťávou a pečte další hodinu a půl. Každých 20 minut přelévejte. Pokud se tuk příliš vypéká, bůček mírně podlijte vlažnou vodou.
Mezitím si v kastrůlku asi pět minut povařte pivo s medem, až se spojí ve voňavý sirup.
K masu přisypte cibuli a bůček potřete připraveným sirupem. Zvyšte teplotu na 190 °C a pečte dalších asi 30 minut dozlatova; občas přelévejte sirupem.
Vyjměte maso a nechte 10–15 minut odpočinout – chutě se krásně spojí.
Pekáč s cibulí zahřejte na sporáku, přilijte 100 ml vody a míchejte, aby se rozpustily přípečky. Ochutnejte a případně dosolte.
Podávejte klasicky s dušeným zelím a bramborovými knedlíky nebo jen se šťouchanými bramborami či bramborovou kaší.
NĚCO NAVÍC
K masu můžete dát péct přepůlené palice česneku. Jestli nějaký bůček zbude, dejte si ho po vychladnutí na chleba s cibulí. Dobu pečení můžete zkrátit na polovinu, když zvýšíte teplotu na 180 a pak 220 °C. Maso se ale nebude tak rozplývat.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pivní menu: 5 receptů, kde hraje pivo hlavní roli(5 receptů)
- Vychutnejte si dokonalý bůček na 21 způsobů(21 receptů)
- Maso a pivo? Nesmrtelná kombinace v ověřených receptech(8 receptů)
Komentáře
03.09.2014 21:27
Lahůdka.. :-)
Lahůdka.. :-)
27.10.2015 17:55
ja teda vôbec nemusím bôičk
ja teda vôbec nemusím bôičk ani náhodou ale tomuto som proste prepadla komplet
29.10.2015 16:28
Super, přesně tak mají naše
Super, přesně tak mají naše recepty fungovat! :)