Hutná polévka s kapkou piva
Suroviny
Postup
V hrnci na másle na středním plameni opékejte cibuli dosklovita, trvá to asi 4 minuty.
Přidejte česnek a tymián a míchejte další minutu. Poprašte moukou a cibulovou jíšku míchejte další 3 minuty.
Přidejte uzenou papriku, kajenský pepř, práškovou hořčici a sůl. Vařte společně 1 minutu.
Zalijte pivem, vývarem, smetanou a mlékem a přiveďte k varu. Ztlumte oheň, přiklop te a nechte za občasného míchání bublat 20 minut.
Protřete sítem a ochuťte worcesterem a v ještě horké polévce rozmíchejte čedar, postupně hrst po hrsti, až se rozpustí. Kdyby polévka začala být hrudkovitá, rozmixujte ji.
Podle potřeby dosolte. Podávejte s krutony z pivních rohlíků.
Párujte s pivem...12° PUMPKIN ALE
Jemně nasládlé kořeněné aroma 12° Pumpkin Ale z Radničního pivovaru Jihlava se s intenzivní sýrovou chutí pivní polévky s čedarem dobře doplňuje.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pivní menu: 5 receptů, kde hraje pivo hlavní roli(5 receptů )
- Pivní delikatesy(6 receptů )
- Sýry, které zkrátka musíte ochutnat(32 receptů )