Pivní polévka s čedarem

Pivní polévka s čedarem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2958 kcal
Bílkoviny 106 g
Cukr 64 g
Tuky 235 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Hutná polévka s kapkou piva

Suroviny

pivo tmavé 350 ml
(např. tmavé Krušovice či Xantho ze Žatce)
vývar kuřecí 500 ml
250 ml
plnotučné mléko
smetana 250 ml
12%
cibule 2 ks
nadrobno
máslo 4 PL
česnek 2 stroužky
drcený
tymián 1 ČL
čerstvé lístky
1 ČL
uzená mletá paprika
kajenský pepř špetka
worcesterská omáčka 1 ČL
hořčice prášková 1 ČL
čedar 340 g
vyzrálý strouhaný
sůl mořská
krutony
ze 2 pivních rohlíků
1 V hrnci na másle na středním plameni opékejte cibuli dosklovita, trvá to asi 4 minuty. Přidejte česnek a tymián a míchejte další minutu. Poprašte moukou a cibulovou jíšku míchejte další 3 minuty. Přidejte uzenou papriku, kajenský pepř, práškovou hořčici a sůl. Vařte společně 1 minutu.

2 Zalijte pivem, vývarem, smetanou a mlékem a přiveďte k varu. Ztlumte oheň, přiklop te a nechte za občasného míchání bublat 20 minut.

3 Protřete sítem a ochuťte worcesterem a v ještě horké polévce rozmíchejte čedar, postupně hrst po hrsti, až se rozpustí. Kdyby polévka začala být hrudkovitá, rozmixujte ji. Podle potřeby dosolte. Podávejte s krutony z pivních rohlíků.

Párujte s pivem...


12° PUMPKIN ALE
Jemně nasládlé kořeněné aroma 12° Pumpkin Ale z Radničního pivovaru Jihlava se s intenzivní sýrovou chutí pivní polévky s čedarem dobře doplňuje.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit