Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pivní polévka s čedarem

Pivní polévka s čedarem

4.3/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2958 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 64 g
Tuky 235 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hutná polévka s kapkou piva

Suroviny

(např. tmavé Krušovice či Xantho ze Žatce)
vývar kuřecí 500 ml
250 ml
plnotučné mléko
smetana 250 ml
12%
nadrobno
česnek 2 stroužky
drcený
tymián 1 ČL
čerstvé lístky
1 ČL
uzená mletá paprika
kajenský pepř špetka
worcesterská omáčka 1 ČL
hořčice mletá 1 ČL
čedar 340 g
vyzrálý strouhaný
sůl mořská
ze 2 pivních rohlíků

Postup

1

V hrnci na másle na středním plameni opékejte cibuli dosklovita, trvá to asi 4 minuty.

2

Přidejte česnek a tymián a míchejte další minutu. Poprašte moukou a cibulovou jíšku míchejte další 3 minuty.

3

Přidejte uzenou papriku, kajenský pepř, práškovou hořčici a sůl. Vařte společně 1 minutu.

4

Zalijte pivem, vývarem, smetanou a mlékem a přiveďte k varu. Ztlumte oheň, přiklop te a nechte za občasného míchání bublat 20 minut.

5

Protřete sítem a ochuťte worcesterem a v ještě horké polévce rozmíchejte čedar, postupně hrst po hrsti, až se rozpustí. Kdyby polévka začala být hrudkovitá, rozmixujte ji.

6

Podle potřeby dosolte. Podávejte s krutony z pivních rohlíků.

Párujte s pivem...12° PUMPKIN ALE
Jemně nasládlé kořeněné aroma 12° Pumpkin Ale z Radničního pivovaru Jihlava se s intenzivní sýrovou chutí pivní polévky s čedarem dobře doplňuje.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...