Šéfkuchaři luxusních restaurací se odvracejí od ,nudných‘ mas a pracují se zajímavými kousky plnými chuti, jako je třeba kližka. Její maso dobře přejímá chutě a při správné přípravě se rozplývá v ústech
Suroviny
Postup
V hrnci na 1 lžíci sádla opékejte slaninu asi 4 minuty dozlatova, přidejte cibuli a míchejte ještě další 2–3 minuty. Pak přidejte mrkev a celer a opékejte ještě 1 minutu. Zeleninu se slaninou vyjměte a dejte stranou.
Maso osolte a opepřete a obalte v hladké mouce. V uvolněném hrnci rozehřejte zbylé sádlo a opečte na něm po částech maso dohněda. K masu vraťte do hrnce zeleninu se slaninou, zalijte pivem a vývarem a přidejte zbývající přísady. Přiveďte k varu, ztlumte a přiklopené za občasného míchání duste asi 2,5 hodiny, až je maso měkké.
Mezitím si připravte knedlíčky. Chleba rozmixujte v kuchyňském robotu, přidejte mouku, kypřicí prášek, hořčici a máslo a rozmixujte na drobenku. Osolte, opepřete a přidejte petrželku a vejce. Krátce promixujte a pak navlhčenýma rukama tvořte knedlíčky o velikosti vlašského ořechu.
Troubu předehřejte na 180 °C. Do pekáčku dejte maso s omáčkou a navrch naklaďte knedlíčky. Pečte asi 20 minut, až jsou knedlíčky hotové. Podávejte s pivem.
PRAVIDLA PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK
Komentáře
vynikajúce