Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pohlreich postaví do latě české kuchaře

kuchař
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Televize Prima chystá na jaro spoustu novinek, jednou z nich je i nový pořad inspirovaný televizní show Gordona Ramsayho Kitchen Nightmares. V české verzi pořadu nazvané Ano, šéfe! bude restaurace zachraňovat a stavět znovu na nohy šéfkuchař Zdeněk Pohlreich z Café Imperial.

V každém díle se vypraví do jednoho z nepříliš dobrých restauračních podniků. Seznámí se s kvalitou jídla, pití a obsluhy a pak na základě svých zkušeností začne podnik měnit k lepšímu. Dívat se na kuchařskou bitvu o přežití můžete každý čtvrtek od 21.20.

„Líbí se mi formát pořadu. Nechtěl bych jen někde stát a vymýšlet si nějaké recepty. Toto mi připadá živější a zábavnější,“ řekl Pohlreich. Podle něj půjde o zábavný pořad, který má nabídnout nový pohled na gastronomi i v české televizní tvorbě. „Dosavadní úroveň je zoufalá. Modlím se, abych neudělal další zoufalý pořad. To je moje největší motivace,“ uvedl.

Podle gastronomických odborníků si dosavadní úroveň české kulinářské televizní zábavy žádá podstatné zlepšení. „Tištěná média už umí seriózně a s respektem hovořit o gastronomii a říkat lidem pravdu. Televize to zatím neumí,“ řekl Roman Vaněk z Pražského kulinářského institutu. Přestože v Česku je spousta gastronomických expertů a výtečných šéfkuchařů, televizní vaření působí amatérsky, míní. „Mnohdy se jednalo o zajímavé formáty, ale nebyly dotaženy do konce,“ uvedl. Podle Vaňka musí být kulinářský bavič zejména dobrý rétor. „Měl by to také být vzdělaný člověk, zcestovalý, znalý světa a musí umět vařit. V Česku je to ale poměrně složité,“ povzdechl si. Dodal zároveň, že pouze zvučné jméno kuchaře nestačí. „Na malém městě lidem jméno skvělého kuchaře neřekne nic. Potřebují erudovaného baviče a showmana,“ uvedl.

Podle vydavatele gastronomického průvodce Grand Restaurant Pavla Maurera hodně kuchařských hvězd zasvítilo, avšak vzápětí zhaslo. „Pořád se chceme srovnávat s (britským šéfkuchařem) Jamiem Oliverem a to myslím, je špatně… Jsme malá země, která vybírá z toho, co má. Najít tady někoho, kdo umí vařit i mluvit, je spíše náhoda,“ uvedl. Televizní kuchařská zábava si podle něj žádá dobrý herecký výkon. „Jídlo, které se vaří v televizi, jen málokdo ochutná,“ uvedl.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč