Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Frgály, kyselice i francouzský Michelin: přijeďte si užít Karlovský gastrofestival

Největší svátek příznivců regionální gastronomie je opět tady! Již podesáté budou valašské Velké Karlovice hostit Karlovský gastrofestival.
25. 9. 2018 | Autor: Komerční prezentace

Jubilejní ročník se uskuteční o víkendu 6. a 7. října a vedle ochutnávek valašských i jiných specialit, farmářských trhů či soutěží o nejlepší frgál a klobásu nabídne také zážitkové galavečeře pro náročné gurmány, včetně setkání se speciálním michelinským hostem z Francie.

„Letos poprvé na gastrofestival zavítá šéfkuchař oceněný nikoli jednou, ale hned dvěma hvězdami, Francouz Nicolas Decherchi, jenž vede restauraci Paloma v Mougins nedaleko Cannes a stejnojmennou restauraci v Průhonicích u Prahy. Již jedna hvězda je oceněním mimořádné kvality restaurace. Dvě a tři ji řadí na vrchol. Šéfkuchaři Decherchimu se první hvězdu pro francouzskou Palomu podařilo získat již půl roku po otevření, druhou přidal hned o dva roky později, což je unikát. Gurmánům při sobotní galavečeři a nedělním galaobědě ve Spa hotelu Lanterna představí průřez francouzskou kuchyní doplněnou o skvělá francouzská vína,“ láká Tomáš Blabla, ředitel 
Karlovského gastrofestivalu a současně
pořádajícího Resortu Valachy.

 

Další originální příležitost nabídne v pátek 5. října galavečeře První republika připravená týmem Spa hotelu Lanterna při příležitosti letošních oslav 100 let Československa.

Třešinkou na dortu pak bude závěrečná nedělní galavečeře s vinařstvím Kadrnka, které před pár dny získalo ocenění Vinař roku 2018 v kategorii Rodinné vinařství s produkcí do 200 000 lahví a k tomu titul Národního šampiona bílých vín za Ryzlink rýnský, výběr z cibéb 2017. Nejen oceněný ryzlink, ale i další vína představí osobně majitel Jindřich Kadrnka.

 

Co vše ještě nabízí Karlovský gastrofestival?

Jeden z nejstarších gastronomických festivalů v ČR je unikátní tím, že se koná v autentickém prostředí Velkých Karlovic uprostřed beskydské přírody a navíc je na něj vstup zdarma. Těšit se můžete na ochutnávky (nejen) valašských specialit u místních hotelů, penzionů a hospůdek v 3,5 km dlouhém údolí Léskové, jehož atmosféru dotvářejí typické valašské chaloupky, lesy a pastviny s ovcemi. Mezi gastro zastávkami vás sveze vláček, autobus či koňský povoz, nebo se projdete pěšky po cyklostezce Bečva. Součástí programu je také farmářský trh, soutěž o nejlepší frgál a klobásu, řemeslný jarmark, posezení s muzikami, barmanské večery, kuchařské show, frgálová manufaktura či zážitkové galavečeře ve Spa hotelu Lanterna.

 

Náš tip: Prodlužte si návštěvu festivalových Velkých Karlovic až do pondělí. Zatímco celou neděli se můžete procházet údolím a ochutnávat, večer i pondělní dopoledne můžete zasvětit relaxaci ve wellness. Pobyt v hotelech Lanterna a Horal je cenově zvýhodněný a zahrnuje neomezený vstup do Wellness Horal.

 

REKLAMA

Přidat komentář