Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Malované sněhové pusinky

Naučte se jednoduché ale velmi efektní malované pusinky!
20. 4. 2016 | Autor: redakce Apetitu

Koupili jste si květnový Apetit a nemůžete spustit oči z narozeninových dortů, které vyhráli velkou cukrářskou výzvu? Líbí se vám roztomilé pruhované pusinky, kterými je ozdoben vítězný dort Ivety Míkové a rádi byste je připravili doma? Nebo vás ještě více zaujali ty pestrorevné, které zdobí dort Lucie Melušové, který získal bronzovou medaili? Není nic snadnějšího!

Malované sněhové pusinky

Ingredience:

  • 2 bílky 
  • 125 g krupicového cukru
  • červená (nebo jiná) gelová potravinářská barva
     

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 100°C. Plech s nižším okrajem vyložte papírem na pečení.
  2. Mísu (nejlépe od robotu) s bílky a krupicovým cukrem nahřívejte nad vodní parou a vytrvale ručně šlehejte metlou. Když se cukr zcela rozpstí, došlehejte sníh pomocí robotu. Šlehejte na střední výkon asi na 6 - 8 minut. Sníh musí při šlehání zchladnout na pokojovou teplotu, být krásně lesklý a při vytažení šlehací metly robotu by měl tvořit pevné a pružné špičky. V podstatě by měl mít strukturu klasické pěny na holení. 
  3. Okraj zdobícího sáčku s hladkou kulatou zdobící špičkou trochu ohrňte. Tak předejdete "opatlaní" krajů při plnění sáčku. Dovnitř sáčku (od nasazené špičky až po ohrnutý okraj) malým stětečkem udělejte různě silné pruhy červenou potravinářkou barvou (nebo různými barvami, pokud chcete duhové pusinky).
  4. Takto připravený sáček s pruhy uvnitř naplňte sněhem, ohrňte okraj zpět (zatočte, aby vám sníh "neutíkal" vrchem) a na pečící papír stříkejte různě velké špičky sněhu.
  5. Nechte takto připravné pusinky sušit v troubě 2 hodiny. Poté je nechte dokonale vychladnout.

Mandlovo-jahodový dort s pěnou ze sektu

Tenhle krásný dort obsadil 1. místo ve Velké cukrářské výzvě! Díky šlehačce je krásně lehký, mandlový korpus...

Třípatrový dort z bílé čokolády

Stříbrnou medaili si z Velké cukrářské výzvy odnesl tenhle třípatrový dort. Milujete-li bílou čokoládu, zblázníte...

Piškotový dort s višněmi a citronovým krémem

Třetí příčku ve Velké cukrářské výzvě vyhrál tenhle originální dort. Nadchl nás krásně nadýchaný piškotový...

Související

Co udělat se zbylými bílky? Připravte z nich dezert

Víme, jak zpracovat bílky, které zbyly při pečení. Máme pro vás rady a tipy, jak bílky skladovat, jak ušlehat pevný...
REKLAMA

Přidat komentář