Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Stále při práci z domova bojujete s časem? Máme řešení, ať už máte na vaření 15, 30 nebo 45 minut

Na práci z domova už jsme si zvykli. Našli jsme si svůj režim, denně plníme úkoly ze svého obývacího pokoje, „chodíme“ na on-line schůzky, telefonujeme a posíláme desítky emailů. K tomu všemu vaříme, učíme děti a staráme se o domácnost... Jak v tomhle nabitém programu ušetřit nějakou chvilku? Máme pro vás tip, který vám vytrhne trn z paty a získá vám trochu času. Navíc přinášíme i 3 lahodné recepty!
13. 11. 2020 | Autor: Komerční prezentace

Vaření na home office je trochu honička. Vměstnat přípravu oběda mezi on-line schůzky, telefonáty s kolegy a komunikaci přes e-mail je občas téměř nadlidský úkol. Kdo vám podá pomocnou ruku, která zkrátí práci v kuchyni na minimum a vy budete moci sobě i rodině dopřát plnohodnotné jídlo připravené během pár minut? Vsaďte na mražené novinky i stálice značky Bonduelle! Díky nim můžete během okamžiku servírovat oběd plný vitaminů, proteinů a vlákniny.

Mražená zelenina: Čerstvější než čerstvá

Přemýšleli jste někdy při nákupu nad rozdílem mezi čerstvou zeleninou a tou mraženou? Několik rozdílů je jasných na první pohled, ten nejdůležitější je však většině lidí skryt. Díky zpracování si mražená zelenina Bonduelle zachová maximum vitaminů a chuti, mnohdy dokonce více než ta "čerstvá". Proč?

Rychlost
Mražená zelenina Bonduelle je sklízená na polích, které jsou v bezprostřední blízkosti výrobních závodů. Díky tomu je zelenina po sklizni okamžitě zpracována - blanšírovaná v páře a šokově zmrazená. Celý proces ošetření zeleniny trvá maximálně 5 hodiny od sklizně a zelenina si proto uchovává maximum vitaminů a chuti. Čerstvá zelenina obsahuje řadu vitaminů, ale jejich obsah postupně klesá. Na pulty obchodů se často dostane v horizontu dnů až týdnů, takže obsah vitaminů v ní už není tak vysoký jako ihned po sklizni.

Kvalita
Hloubkové zmrazení proudem vzduchu o teplotě -30°C (tvz. šokové zmrazení), zmrazí zeleninu do několika minut, díky čemuž se zelenina uzamkne a nevytvoří se ledové krystaly. Tato metoda zmrazování je unikátní, nedojde během ní k poničení buněčné struktury a uzamkne v ní maximum živin. Výsledkem toho je, že mražená zelenina Bonduelle se čím dál více blíží té čerstvé třeba ze zahrádky.

Kolik času máte na přípravu oběda?

Bonduelle Cereali1) Mám 15 minut – BONDUELLE CEREALI

Cereali je vyvážená směs obilnin a zeleniny s vysokým obsahem vlákniny. Stačí jen pár minut ohřát na pánvi, přidat trochu koření dle chuti a zdravé a vývážené jídlo je na světě za pár minut. Bonduelle Cereali si můžete dopřát ve dvou variantách a to s Dýní a pohankou nebo se Zelenými fazolkami a ječmenem. Inspirace pro vás ↓.

Krémové cerealitoKrémové cerealito

Pro 2 osoby

Ingredience

  • 1 balení Bonduelle Cereali s dýní a pohankou (400 g)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 125 ml smetany
  • čerstvá bazalka
  • sušená rajčata podle chuti
  • 1–2 stroužky česneku
  • parmazán podle chuti
  • sůl, pepř
     

Příprava jídla

1 Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmahneme nadrobno nakrájený česnek. Poté přisypeme celé balení Bonduelle Cereali s dýní a pohankou a restujeme zhruba 6 min. Osolíme a opepříme dle chuti, přidáme lístky bazalky a celé důkladně promícháme. Směs zalijeme smetanou a vaříme cca 5 min, dokud smetana nezhoustne. Přidáme na malé kousky nakrájená sušená rajčata a nastrouhaný parmazán, opět promícháme a máme hotovo. Podáváme posypané plátky parmazánu a lístky bazalky.
 

Bonduelle polévkové směsi2) Mám 30 minut – BONDUELLE POLÉVKOVKÉ SMĚSI

Polévkové směsi perfektně šetří čas v kuchyni, protože zeleninu není třeba krájet nebo čistit. Navíc je zelenina upravená na páře a poté šokově zmrazená, takže má krásnou barvu a je plná vitaminů. Můžete si je vychutnat ve 3 variantách a to Dýňová, Květáková nebo Zelená polévková směs. Inspirace pro vás ↓.

Dýňovo-hrušková polévkaDýňovo-hrušková polévka

Na 4 porce

Ingredience

  • 1 balení Bonduelle Dýňová polévková směs (400 g)
  • 1 a ¾ hrnku hruškového nektaru
  • 1 lžička rostlinného oleje
  • ½ hrnku nakrájené cibule
  • ½ hrnku vody
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 2 a ½ hrnku smetany
  • ¼ lžičky granulovaného zázvoru
  • ¼ lžičky mletého bílého pepře
  • ¼ lžičky granulované skořice
  • hruška na dozdobení
 

Příprava jídla

1 V hrnci na oleji orestujeme cibuli. Přidáme vodu, vývar a přivedeme k varu. Přilijeme hruškový nektar, smetanu a všechno koření a opět přivedeme k varu. Nyní přidáme celé balení Bonduelle Dýňové polévkové směsi a vaříme 3 minuty, dokud zelenina nezměkne, poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Před podáváním polévku dozdobíme plátky hrušky.


Bonduelle jednodruhová zelenina3) Mám více než 30 minut – Jednodruhová zelenina Bonduelle

Máte-li přece jenom čas pustit se trochu do experimentů, vezměte si na pomoc zeleninu sklízenou v nejvyšší fázi zralosti, aby byla chutná a plná vitamínů, blanšírována na páře, aby se zničily nežádoucí enzymy a zmrazena šokem, aby se k Vám dostala s maximálním množstvím živin. Celý tento proces trvá méně než 5 hodin díky těsné blízkosti polí a výrobních závodů a vy jsi tak můžete dopřát krásně barevnou a chutnou zeleninu jako v den sklizně. Zkuste třeba mražený Hrášek Vapeur, Špenát nebo Zelené fazolky či Kukuřici. Inspirace pro vás ↓.

Soba nudle s brokolicí a sezamemSoba nudle s brokolicí a sezamem

Pro 4 osoby

Ingredience

 
NA SEZAMOVOČESNEKOVOU OMÁČKOU: 
  • 4 lžíce pravé sojové omáčky
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1 stroužek česneku
 

Příprava jídla

1 Nejprve si smícháním sójové omáčky, javorového sirupu, limetkové šťávy, semínek a prolisovaného česneku připravíme v misce sezamovo-česnekovou omáčku a odložíme ji stranou.
 
2 Kuřecí maso si na olivovém oleji opečeme na pánvi z každé strany dokřupava, osolíme, opepříme, pokapeme trochou limetkové šťávy a také necháme stranou.
 
3 Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme asijské nudle a uvaříme je podle návodu na obalu. Na poslední tři minuty přidáme do hrnce také brokolici Bonduelle Vapeur. Po uplynutí doby vaření slijeme nudle i brokolici a dobře propláchneme pod tekoucí vodou.
 
4 K nudlím přidáme orestované kuřecího maso na plátky, posypeme trhanou bazalkou a kolečky jarní cibulky, zalijeme předem připravenou omáčkou a důkladně promícháme.

Přidat komentář