Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bleskurychlé těstoviny s masovými knedlíčky
Bleskurychlé těstoviny s masovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bleskurychlé těstoviny s masovými knedlíčky

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2409 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 116 g
Tuky 165 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskurychlé těstoviny s masovými knedlíčky představují šikovný způsob, jak dojíst vinnou klobásu. Určitě si to zopakujeme! Místo parmazánu se dá použit i ovčí sýr kaškaval.

Suroviny

těstoviny 200 g
krátké, penne
olivový olej 2 PL
čerstvý
piniové oříšky 3 PL
opražené
strouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Těstoviny dejte vařit podle návodu, aby zůstaly pevné na skus (obvykle to trvá osm minut). Zatím zbavte klobásky střívek a z náplně vytvarujte dvanáct kuliček. Vinnou klobásu nakrájejte na čtyřcentimetrové kousky.

2

Ve vyšším kastrolu zahřejte olej, přidejte masové kuličky a na středním plameni smažte ze všech stran – asi pět minut, syrovou vinnou klobásu o něco déle. Vložte špenát a krátce opečte, dvě až tři minuty, jenom co lístky zavadnou. Lehce osolte a důkladně opepřete, pak vsypte opražená piniová jadérka.

3

Scezené těstoviny vyklopte do kastrolu, přidejte polovinu sýra a pořádně protřepejte. Rozdělte do misek, podávejte se zbylým parmazánem.
 

Komentáře

17.10.2007 09:35
Recept se nachází v č. 1/07, str.16

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...