Šikovný způsob, jak dojíst vinnou klobásu. Určitě si to zopakujeme! Místo parmazánu se dá použit i ovčí sýr kaškaval.
1. Těstoviny dejte vařit podle návodu, aby zůstaly pevné na skus (obvykle to trvá osm minut). Zatím zbavte klobásky střívek a z náplně vytvarujte dvanáct kuliček. Vinnou klobásu nakrájejte na čtyřcentimetrové kousky.
2. Ve vyšším kastrolu zahřejte olej, přidejte masové kuličky a na středním plameni smažte ze všech stran – asi pět minut, syrovou vinnou klobásu o něco déle. Vložte špenát a krátce opečte, dvě až tři minuty, jenom co lístky zavadnou. Lehce osolte a důkladně opepřete, pak vsypte opražená piniová jadérka.
3. Scezené těstoviny vyklopte do kastrolu, přidejte polovinu sýra a pořádně protřepejte. Rozdělte do misek, podávejte se zbylým parmazánem.
‚Zaostřete‘
Klobásové kuličky budou výraznější, když směs prohnětete s trochou drcených sušených chilli papriček.
Kouzelná přísada:
Vyzkoušejte norimberské bratwursty, 500 g za 105 Kč, dostanete v Makru.
2. Ve vyšším kastrolu zahřejte olej, přidejte masové kuličky a na středním plameni smažte ze všech stran – asi pět minut, syrovou vinnou klobásu o něco déle. Vložte špenát a krátce opečte, dvě až tři minuty, jenom co lístky zavadnou. Lehce osolte a důkladně opepřete, pak vsypte opražená piniová jadérka.
3. Scezené těstoviny vyklopte do kastrolu, přidejte polovinu sýra a pořádně protřepejte. Rozdělte do misek, podávejte se zbylým parmazánem.
‚Zaostřete‘
Klobásové kuličky budou výraznější, když směs prohnětete s trochou drcených sušených chilli papriček.
Kouzelná přísada:
Vyzkoušejte norimberské bratwursty, 500 g za 105 Kč, dostanete v Makru.
Komentáře
Anonym
17.10.2007 09:35
Apetit 1/07