Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chcete večeřet rychle? Usmažte si vaječnou omeletu jako Italové

omeleta
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Obyčejná vaječná omeleta? Nenechte se mýlit, frittaty, jak jim říkají Italové, mají spousty obměn, a navíc si vystačíte jen s jednou pánví. Umlčte hladovce!

 

Smažte opatrně

Čerstvá vajíčka, dobrý sýr a pár dalších ingrediencí vám stačí na to, abyste se mohli královsky navečeřet. Frittata je vaječná omeleta, která se opéká spolu s dalšími přísadami. Nesmažte ji zprudka, oproti tenkým omeletám se peče mnohem déle (přibližně 10–15 minut) a pozvolna. Stáhněte tedy plamen, jinak budou vespod připečené a uprostřed syrové.

Obměňujte

U frittaty se fantazii meze nekladou. Zapékat ji můžete s bramborami i jinou pevnější zeleninou (například se zelenými fazolkami, brokolicí nebo se sladkým hráškem). Rozzáří ji nasekané bylinky (pažitka, řeřicha, bazalka, máta, petrželová nať) i listy čerstvého špenátu. V omeletě vám budou chutnat i drobná cherry nebo sušená rajčata. Obměnit můžete i sýry. Vhodný je například kozí sýr, feta, mozarella i parmazán. Provonět můžete omelety také klobásou nebo například uzeným lososem. Jedinou neměnnou ingrediencí jsou vejce.

Omeleta pětkrát jinak

Bazalková frittata vás omámí vůní bylinek. Představu o rychlé bezmasé večeři beze zbytku naplňuje frittata se špenátem. Vejce, smetana, sýr feta a mladý špenát – to je vše, co potřebujete. Variací na čínské menu dim sum jsou elegantní omeletové rolky plněné zeleninou. Nejedná se sice o frittaty v pravém slova smyslu, ale chuť zázvoru a česneku je dělá neodolatelnými. Frittatu se sušenými rajčaty a pancettou můžete také rozkrájet na menší kostky a podávat jako chuťovku na tapas party. Pikantní omeletu s paprikovým salámem a pálivou chilli papričkou ocení především muži. Dopřejte jim ji.

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč