Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1557 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 91 g
Tuky 150 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo z jednoho hrnce. Nezapomeňte na jogurt – dodá správnou chuť a zjemní ostrost koření.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
nakrájená na jemno
kořenová zelenina 500 g
kořenová petržel, tuřín nebo pastiňák nakrájená na kousky
koření 5 PL
ostrá kořenicí pasta
drůbeží maso 500 g
pečené, nebo vepřové, nakrájené na kousky
jogurt 150 g
přírodní
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Rozpalte olej ve velkém hrnci a za stálého míchání na něm deset minut smažte cibuli. Vsypte kořenovou zeleninu a dobře promíchejte.

2

Přidejte rajčata a kořenicí pastu, osolte a promíchejte. Zalijte hrnkem vody, promíchejte a na mírném ohni za občasného promíchání vařte patnáct až dvacet minut.

3

Vsypte maso, přikryjte a ještě pět minut na mírném ohni poduste, aby se maso prohřálo. Sejměte z ohně a přidejte jogurt. Podávejte s rýží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

31.08.2007 08:52
Recept se nachází v č.1/05, str.10

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...