0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlé cizrnové karbanátky

cizrnové karbanátky
ZDROJ: unsplash.com
sdílet:

Rychlé cizrnové karbanátky

3.3 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1537 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 140 g
Tuky 69 g
Vláknina 113 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Můžete je ogrilovat nebo osmažit

Suroviny

Karbanátky
slitá a propláchnutá
cibule 1 ks
malá, nakrájená
petrželka hrst
nasekaná
citronová kůra
a šťáva z jednoho citronu
kmín 2 ČL
koriandr čerstvý 2 ČL
mouka pšeničná hladká 6 PL
+ na poprášení
sůl
pepř
olivový olej 4 PL

Postup

1

Do mixéru vložte prvních šest ingrediencí ze seznamu, opepřete, případně osolte, a krátce prošlehejte na hrubou kaši.

2

Přesuňte ji na pomoučenou pracovní plochu a vytvarujte čtyři placky (karbanátky).

3

Karbanátky trochu pomoučněte. V teflonové pánvi rozpalte olej a pečte je z každé strany asi dvě minuty – dokřupava. Podávejte v žemlích s cibulkou a oblíbeným dochucovadlem.

Jde to ještě zdravěji: Karbanátky potřete olivovým olejem a pečte v troubě pod grilem dohněda, 8–10 minut z každé strany. Po mexicku: Okořeňte pro změnu mletým či drceným chilli.

Tip: Naší variantě falafelu dodá správný říz mexická salsa Cholula z papriček Piquin a Chile rojo de arbol. Vydrží zhruba půl roku a má šroubovací dřevěný uzávěr. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/05, str.10

Anonym

spis lusteninovy ne?

Anonym

Zeleninovy karbanatky mam moc rada, ale bohuzel jsem v tomto receptu zadnou zeleninu nenasla :-(

Anonym

Mno, tohle spíš vypadá jako recept na falafel (i když lehce upravený) :-)

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč