Můžete je ogrilovat nebo osmažit. Křupavé cizrnové karbanátky s cibulkou v nadýchaných žemlích jsou skvělou volbou na rychlou a chutnou večeři. Směs plnou bylinek a koření stačí lehce promixovat, vytvarovat do placek a opéct dokřupava. Podávejte s oblíbenými omáčkami nebo čerstvou zeleninou a dopřejte si pohodové jídlo, které voní domácí kuchyní i grilovačkou.
Suroviny
Postup
Do mixéru vložte prvních šest ingrediencí ze seznamu, opepřete, případně osolte, a krátce prošlehejte na hrubou kaši.
Přesuňte ji na pomoučenou pracovní plochu a vytvarujte čtyři placky (karbanátky).
Karbanátky trochu pomoučněte. V teflonové pánvi rozpalte olej a pečte je z každé strany asi dvě minuty – dokřupava. Podávejte v žemlích s cibulkou a oblíbeným dochucovadlem.
Jde to ještě zdravěji: Karbanátky potřete olivovým olejem a pečte v troubě pod grilem dohněda, 8–10 minut z každé strany. Po mexicku: Okořeňte pro změnu mletým či drceným chilli.
Tip: Naší variantě falafelu dodá správný říz mexická salsa Cholula z papriček Piquin a Chile rojo de arbol. Vydrží zhruba půl roku a má šroubovací dřevěný uzávěr.
Komentáře