Můžete je ogrilovat nebo osmažit
Suroviny
Karbanátky
cizrna vařená
800
g
slitá a propláchnutá
cibule
1
ks
malá, nakrájená
petrželka
hrst
nasekaná
citronová kůra
a šťáva z jednoho citronu
kmín
2
ČL
koriandr čerstvý
2
ČL
mouka pšeničná hladká
6
PL
+ na poprášení
sůl
pepř
olivový olej
4
PL
Postup
1
Do mixéru vložte prvních šest ingrediencí ze seznamu, opepřete, případně osolte, a krátce prošlehejte na hrubou kaši.
2
Přesuňte ji na pomoučenou pracovní plochu a vytvarujte čtyři placky (karbanátky).
3
Karbanátky trochu pomoučněte. V teflonové pánvi rozpalte olej a pečte je z každé strany asi dvě minuty – dokřupava. Podávejte v žemlích s cibulkou a oblíbeným dochucovadlem.
Jde to ještě zdravěji: Karbanátky potřete olivovým olejem a pečte v troubě pod grilem dohněda, 8–10 minut z každé strany. Po mexicku: Okořeňte pro změnu mletým či drceným chilli.
Tip: Naší variantě falafelu dodá správný říz mexická salsa Cholula z papriček Piquin a Chile rojo de arbol. Vydrží zhruba půl roku a má šroubovací dřevěný uzávěr.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Karbanátky 32x jinak(32 receptů)
Komentáře
Anonym
02.09.2007 12:59
Apetit 6/0510
Anonym
08.03.2008 17:49
karbanatky
Anonym
23.03.2008 16:46
a kde je zelenina?
Anonym
06.10.2008 10:33
Honza