Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Ananasový moučník s kokosem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Ananasový moučník s kokosem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

Těsto
vejce 2 ks
moučkový cukr 1
ananas 1
mouka pšeničná hladká 2
jedlá soda 2 PL
ořechy 0.5
mleté
Poleva
moučkový cukr 0.5
máslo
jedna třetina
pomazánkové máslo 20
neochucené
kokos
na posypání

Těsto:
2 celá vejce a 1,5 hrnku cukru moučka ušleháme, přidáme 1 plechovku krájeného ananasu i s nálevem (větší kousky překrájíme), 2 hrnky hladké mouky, 2 kávové lžičky jedlé sody a 0,5 hrnku mletých ořechů. Všechno zammícháme, dáme na plech s vyšším okrajem a pečeme 30 minut na 160°C (nebo kratší dobu podle potřeby).

Poleva:
0,5 hrnku cukru moučka ušleháme s 1/3 másla, pak přidáme 20 dkg neochuceného pomazánkového másla. Vymícháme dohladka. 

Polevou potřeme vychladlý moučník a posypeme kokosem.

Autor: alena.clupna

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit