Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s pomazánkovým máslem

Pomazánkové máslo je tradiční československý mlékárenský výrobek. Přestože už nesmí nést oficiální název „máslo“, produkt je pod názvem „pomazánkové“ zcela běžně k dostání stále. Používá se zejména na přípravu pomazánek slaných náplní. Použít ho ale můžete i do dezertů, připravíte z něj třeba tiramisu nebo cheesecake

...

 

  • Vyhláška na pomazánkové „máslo“ pamatuje a označuje ho jako tradiční pomazánkové.
  • „Oficiálně se o něm ve vyhlášce č. 397/2016 praví:  „Tradičním pomazánkovým se rozumí mléčný výrobek ze zakysané smetany, s přídavkem sušeného mléka s možností obohacení sušenou syrovátkou nebo sušeným podmáslím, obsahující nejméně 31 % hmotnostních a nejvíce 36 % hmotnostních mléčného tuku, a nejméně 42 % hmotnostních sušiny, který se vyrábí tradiční technologií pomocí vysokotlaké homogenizace smetanové směsi, následným prokysáním směsi a termizací s finální homogenizací před plněním do obalu.

Celý popis