Bramborové oříšky

Bramborové oříšky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 8 jako příloha

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1536 kcal
Bílkoviny 32 g
Cukr 304 g
Tuky 12 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Působivá příloha nebo vlastnoručně vyrobený snack (omáčku si vyberte sami...)

Suroviny

brambory 16 ks
velké
olej
na smažení
máslo 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory oloupejte a vykrajovátkem na melouny o průměru 2,5 cm z nich vykrájejte kuličky. Až budou všechny, důkladně je omyjte a osušte v utěrce.
 

2

Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte 2 lžíce oleje a na středním až vysokém plameni opečte 2–3 hrsti brambor dozlatova (pozor, bude-li jich příliš mnoho, nezezlátnou!). Opečené brambory přesuňte do pekáče. Opakujte, dokud nebudou opečené všechny.

 

3

Pekáč vložte do trouby a pečte 15–20 minut, aby brambory změkly.(Tento krok můžete udělat i o pár hodin později.)

 

4

Upečené brambory smíchejte v pekáči s máslem, osolte a opepřete. Podávejte.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit