Těsto filo samo o sobě je na rozdíl od listového těsta prakticky bez tuku. Pokud vám přesto dávka másla na promazání připadá moc štědrá, můžete ubrat.
Suroviny
1 Předehřejte troubu na 180 °C. Pláty těsta promažte máslem a naskládejte na sebe. Seřízněte je na čtverec o stranách asi o 10 cm větších, než je forma o rozměrech cca 20 x 20 cm. Vyložte navrstvenými pláty těsta a posypte špenátem, ricottou, fetou i parmazánem. Vejce prošlehejte se smetanou, pažitkou, solí a pepřem a zalijte jimi náplň. Okraje těsta potřete zbývajícím máslem. Pečte 30 minut, aby vejce zpevnilo a těsto zezlátlo.
NĚCO NAVÍC
Koláč můžete upéct i z listového těsta. Počítejte ale s tím, že výsledek nebude nejspíš tak křupavý.