0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové oříšky

Bramborové oříšky

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné 8 jako příloha

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1484 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 304 g
Tuky 7 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Působivá příloha nebo vlastnoručně vyrobený snack, to jsou bramborové oříšky.

Suroviny

brambory 16 ks
velké, každý cca 200-250g
olej
na smažení
máslo 1 ČL
sůl
pepř

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory oloupejte a vykrajovátkem na melouny o průměru 2,5 cm z nich vykrájejte kuličky. Až budou všechny, důkladně je omyjte a osušte v utěrce.

2

Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte 2 lžíce oleje a na středním až vysokém plameni opečte 2–3 hrsti brambor dozlatova (pozor, bude-li jich příliš mnoho, nezezlátnou!). Opečené brambory přesuňte do pekáče. Opakujte, dokud nebudou opečené všechny.

3

Pekáč vložte do trouby a pečte 15–20 minut, aby brambory změkly.(Tento krok můžete udělat i o pár hodin později.)

4

Upečené brambory smíchejte v pekáči s máslem, osolte a opepřete. Podávejte.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit