0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2128 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 158 g
Tuky 152 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Stačí 5 přísad!

Suroviny

listové těsto 400 g
nejlépe už na pečicím papíru
sýr 100 g
ostřejšího, rozdrobeného, např. feta, koliba, kaškaval
olivy černé hrst
vypeckované
rajčata cherry 250 g
přepůlená
bazalkové pesto 2 PL
kvalitní
sůl
pepř
1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Pokud jste koupili těsto v celku, rozválejte je na pečicí papír. Těstem na papíře vyložte plech. Dva centimetry od okraje těsta naznačte ostrým nožem kolem dokola řez a okraje podle řezu zahrňte dovnitř a přimáčkněte. Posypte rozdrobeným sýrem, poklaďte olivami a rajčátky, podle chuti a slanosti sýra osolte a pořádně opepřete.

2.  Plech vložte do trouby a pečte dvacet až pětadvacet minut, aby těsto vyběhlo a zezlátlo, rajčata zvláčněla a sýr se roztavil. Vyjměte z trouby, potřete pestem a podávejte nakrájené na řezy. Výborný doplněk: zelený listový salát.

Někdo to rád jemné  Příště vyzkoušejte odlehčenou variantu: namísto koliby použijte zhruba deset deka důkladně okapaného čerstvého sýra typu cottage. Černé olivy nahraďte zelenými.

Listové těsto  můžete libovolně naplnit nebo obložit podle své fantazie a momentálního stavu zásob. Některé ingredience, jako třeba sýry, slanina, tučnější uzeniny, papriky, rajčata anebo nakládaná zelenina, snesou zhruba stejně dlouhý pobyt v troubě jako těsto. Jiné však nikoli, proto je přidávejte později – to se týká třeba šunky nebo špenátových listů. Sušené bylinky nechte raději až úplně na poslední chvíli. Čerstvá bazalka, petrželka, pažitka či koriandr nejvíc vyniknou syrové.

Komentáře

Anonym

Listové těsto stokrát jinak, díky za novou variantu. Tento druh slaného koláče peču velmi často a vždy s úspěchem! Doporučuji variantu rajčata, cibulka, žampiony, sýr, koření na pizu...

Anonym

Recept se nachází v č. 6/07, str.19

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč