Listové těsto je se slanou náplní vždycky skvělé. V rychlosti přípravy nemá konkurenci.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Plát těsta rozložte na plech (množství je počítáno na dva plechy) a asi tři centimetry od kraje na něm nožem naznačte okraje. Zbylou plochu propíchejte vidličkou a pak potřete celý plát rozšlehanými vejci.
Vložte do trouby a pečte asi dvanáct minut. Pak koláč potřete zakysanou smetanou rozmíchanou se solí a pepřem (okraje vynechte) a vraťte asi na osm až deset minut do trouby.
Vyjměte z trouby, poklaďte plátky šunky a posypte petrželkou. Slaný koláč je výborný se zapečenou zeleninou či salátem z rajčat a cibulky.
Zakysanou smetanu můžete ochutit strouhaným křenem nebo lžičkou dijonské hořčice. Vegetariánskou variantu získáte, když uzeninu nahradíte houbami podušenými s česnekem.
Tip Apetitu
Vynikající španělská šunka Serrano značky Casademont obsahuje nanejvýš 15 % tuku.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů)
Komentáře
09.02.2007 13:10
dobrej :o)
25.02.2007 18:18
dobrůtka
22.03.2007 19:54
Upresnenie
03.09.2007 15:39
Apetit 9/05
19.05.2008 22:12
zakysaná smetana