Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 635 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 41 g
Tuky 5 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Medově kořeněné, citrusem vonící kuřecí řízky, které vám rozjasní den.

Suroviny

velký
tymián 2 ČL
čerstvý nebo sušený
med 2 PL
sójová omáčka 1 PL
sůl
pepř
olivový olej
na vymazání misky

Postup

1

Troubu předehřejte na 200° (elektrickou) nebo 180° (horkovzdušnou). Zapékací misku vymastěte. Citronovou šťávu, sójovou omáčku a med prošlehejte vidličkou, osolte a opepřete, přidejte část tymiánu. Maso v zapékací misce potřete voňavou marinádou. Misku vložte do trouby a pečte, až maso začne zlátnout a vonět.
 

2

Citron mezitím důkladně (nejlépe kartáčkem) omyjte a nakrájejte na co nejtenčí, skoro průhledné plátky. Prsíčka otočte a na každé položte jeden plátek. Vše posypte tymiánem, znovu lehce osolte, opepřete, pokapejte zbylou marinádou. Podlijte dvěma lžícemi vody a pečte ještě asi 10 minut, až se maso pěkně propeče a vše zezlátne. Maso přikryjte alobalem nebo je do něj zabalte, v obalu ještě víc zkřehne. Jako příloha se hodí opékané brambory, čerstvá bageta nebo rýže. Šťávu podávejte zvlášť.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

14.02.2010 12:14
Výborné, ale maso bylo trochu suché.
27.07.2008 14:55
Bylo to vynikající. Jak nesnáším sladké a maso dohromady, tak tohle jídlo mě nadchlo!
21.02.2007 09:51
Teda nic moc, sojové omáčky bylo příliš a vůbec to mělo takovou divnou chuť. Trochu zklamání...
31.03.2007 00:13
Pre mňa ako začínajúcu kuchárku to bolo jednoduché na prípravu, ale výborné.
01.07.2008 15:38
Clovek totiz musi pouzit poradnou sojovku a ne ty ceske radoby nahrazky.... Vyzkousela jsem to a je to super recept, miluju jakekoliv variace na citronove kure.
18.08.2008 15:18
Recept je výborný, jen doporučuju více podlévat nebo snížit množství sojové omáčky v marinádě. Použila jsem kvalitní a podlévala podle návodu a omáčka přebila chuť citrónu, medu a tymiánu...

Apetit magazín