4.4 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 635 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 41 g
Tuky 5 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Medově kořeněné, citrusem vonící kuřecí řízky, které vám rozjasní den.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
citron 1 ks
velký
citronová štáva 1 PL
tymián 2 ČL
čerstvý nebo sušený
med 2 PL
sójová omáčka 1 PL
sůl
pepř
olivový olej
na vymazání misky

Postup

1

Troubu předehřejte na 200° (elektrickou) nebo 180° (horkovzdušnou). Zapékací misku vymastěte. Citronovou šťávu, sójovou omáčku a med prošlehejte vidličkou, osolte a opepřete, přidejte část tymiánu. Maso v zapékací misce potřete voňavou marinádou. Misku vložte do trouby a pečte, až maso začne zlátnout a vonět.
 

2

Citron mezitím důkladně (nejlépe kartáčkem) omyjte a nakrájejte na co nejtenčí, skoro průhledné plátky. Prsíčka otočte a na každé položte jeden plátek. Vše posypte tymiánem, znovu lehce osolte, opepřete, pokapejte zbylou marinádou. Podlijte dvěma lžícemi vody a pečte ještě asi 10 minut, až se maso pěkně propeče a vše zezlátne. Maso přikryjte alobalem nebo je do něj zabalte, v obalu ještě víc zkřehne. Jako příloha se hodí opékané brambory, čerstvá bageta nebo rýže. Šťávu podávejte zvlášť.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

Teda nic moc, sojové omáčky bylo příliš a vůbec to mělo takovou divnou chuť. Trochu zklamání...

Anonym

Pre mňa ako začínajúcu kuchárku to bolo jednoduché na prípravu, ale výborné.

Anonym

Clovek totiz musi pouzit poradnou sojovku a ne ty ceske radoby nahrazky.... Vyzkousela jsem to a je to super recept, miluju jakekoliv variace na citronove kure.

Anonym

Recept je výborný, jen doporučuju více podlévat nebo snížit množství sojové omáčky v marinádě. Použila jsem kvalitní a podlévala podle návodu a omáčka přebila chuť citrónu, medu a tymiánu...

Anonym

Bylo to vynikající. Jak nesnáším sladké a maso dohromady, tak tohle jídlo mě nadchlo!

Anonym

Výborné, ale maso bylo trochu suché.

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit