0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 635 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 41 g
Tuky 5 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Medově kořeněné, citrusem vonící kuřecí řízky, které vám rozjasní den.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
citron 1 ks
velký
citronová šťáva 1 PL
tymián 2 ČL
čerstvý nebo sušený
med 2 PL
sójová omáčka 1 PL
sůl
pepř
olivový olej
na vymazání misky

Postup

1

Troubu předehřejte na 200° (elektrickou) nebo 180° (horkovzdušnou). Zapékací misku vymastěte. Citronovou šťávu, sójovou omáčku a med prošlehejte vidličkou, osolte a opepřete, přidejte část tymiánu. Maso v zapékací misce potřete voňavou marinádou. Misku vložte do trouby a pečte, až maso začne zlátnout a vonět.
 

2

Citron mezitím důkladně (nejlépe kartáčkem) omyjte a nakrájejte na co nejtenčí, skoro průhledné plátky. Prsíčka otočte a na každé položte jeden plátek. Vše posypte tymiánem, znovu lehce osolte, opepřete, pokapejte zbylou marinádou. Podlijte dvěma lžícemi vody a pečte ještě asi 10 minut, až se maso pěkně propeče a vše zezlátne. Maso přikryjte alobalem nebo je do něj zabalte, v obalu ještě víc zkřehne. Jako příloha se hodí opékané brambory, čerstvá bageta nebo rýže. Šťávu podávejte zvlášť.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

Teda nic moc, sojové omáčky bylo příliš a vůbec to mělo takovou divnou chuť. Trochu zklamání...

Anonym

Pre mňa ako začínajúcu kuchárku to bolo jednoduché na prípravu, ale výborné.

Anonym

Clovek totiz musi pouzit poradnou sojovku a ne ty ceske radoby nahrazky.... Vyzkousela jsem to a je to super recept, miluju jakekoliv variace na citronove kure.

Anonym

Recept je výborný, jen doporučuju více podlévat nebo snížit množství sojové omáčky v marinádě. Použila jsem kvalitní a podlévala podle návodu a omáčka přebila chuť citrónu, medu a tymiánu...

Anonym

Bylo to vynikající. Jak nesnáším sladké a maso dohromady, tak tohle jídlo mě nadchlo!

Anonym

Výborné, ale maso bylo trochu suché.

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč