Medově kořeněné, citrusem vonící kuřecí řízky, které vám rozjasní den.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200° (elektrickou) nebo 180° (horkovzdušnou). Zapékací misku vymastěte. Citronovou šťávu, sójovou omáčku a med prošlehejte vidličkou, osolte a opepřete, přidejte část tymiánu. Maso v zapékací misce potřete voňavou marinádou. Misku vložte do trouby a pečte, až maso začne zlátnout a vonět.
Citron mezitím důkladně (nejlépe kartáčkem) omyjte a nakrájejte na co nejtenčí, skoro průhledné plátky. Prsíčka otočte a na každé položte jeden plátek. Vše posypte tymiánem, znovu lehce osolte, opepřete, pokapejte zbylou marinádou. Podlijte dvěma lžícemi vody a pečte ještě asi 10 minut, až se maso pěkně propeče a vše zezlátne. Maso přikryjte alobalem nebo je do něj zabalte, v obalu ještě víc zkřehne. Jako příloha se hodí opékané brambory, čerstvá bageta nebo rýže. Šťávu podávejte zvlášť.
Komentáře