0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sladkokyselé kuře

sladkokyselé kuře
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Sladkokyselé kuře

4.8 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1314 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 105 g
Tuky 63 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Horké kuře v těstíčku, připravené na asijský způsob, zůstane nádherně křupavé i po přelití omáčkou. Ideální přílohou je rýže nebo rýžové nudle.

Suroviny

větší, bez kůže a kostí, celková hmotnost asi 400g
sójová omáčka 1 PL
sezamový olej 2 ČL
slunečnicový olej
na fritování
olej 3 PL
na osmahnutí zeleniny
paprika červená 1 ks
malá, bez semínek, nakrájená na větší kusy
mrkev 1 ks
středně veklá, pokrájená na tenké plátky
česnek 2 stroužky
utřený
zázvor (čerstvý) 2 ČL
čerstvý, nasekaný
Na těstíčko tempura
mouka pšeničná hladká 80 g
sůl ½ ČL
jemná, mořská
200 ml
minerálka ledová, sycená
led 1 kostka
Na omáčku
sójová omáčka 3 PL
vinný ocet bílý 3 PL
cherry
hnědý cukr 1 PL
sůl a pepř

Postup

1

Kuře nakrájejte na menší kousky a smíchejte je se sójovou omáčkou a sezamovým olejem.  Do misky si připravte těstíčko tempura. Velký talíř vyložte kuchyňským papírem.

2

Ve fritovacím hrnci rozpalte olej na 180 stupňů. Několik kousků kuřete obalte v těstíčku a pak je vložte do oleje; nejlíp to jde děrovanou naběračkou nebo s pomocí kleští. Hrnec by neměl být přeplněný!

3

Smažte, dokud kousky nezhnědnou a nebudou křupavé – tedy asi dvě minuty. Hlídejte si, aby byl olej před každou další dávkou masa dostatečně rozpálený.

4

Osmažené kousky kuřete pokládejte na talíř vyložený kuchyňskými ubrousky - odsají přebytečný tuk.

5

Rozpalte pánev wok, nalijte na ni tři lžíce oleje a rychle, tak tři minuty, osmahněte zeleninu s česnekem a zázvorem.

6

Suroviny na omáčku zamíchejte se 100 ml vody a přidejte do woku. Vařte, dokud nevznikne krásně hebká a lesklá omáčka; nemělo by to trvat déle než tři minuty.

7

Ještě minutu povařte a potom ji už jen nalijte na kousky kuřete a podávejte. Sladkokyselé kuře chutná nejlépe s rýží.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Anonym

Nikdy jsem moc nechápala, jak se dělají jídla z asijských restaurací. Když jsem zkusila tento recept, pochopila jsem. Je to dokonalá souhra chutí. Ta zeleninka je tam výborná.

Anonym

Recept se nachází v č.11/05, str.25

Anonym

kde seženu těstíčko tempura?

Jolana Typltová

Opravdu výborné, jako z čínské restaurace, ale o něco " elegantnější".

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč