Kuřecí steaky v jogurtu

Kuřecí steaky v jogurtu

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 932 kcal
Bílkoviny 138 g
Cukr 0 g
Tuky 35 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Šťavnaté a aromatické

Suroviny

kuřecí prsa 600 g
2 PL
bílý jogurt
sůl 1 ČL
olej 2 PL
pepř
čerstvě umletý
máta 1 PL
najemno, lze vynechat
koření
dle chuti

1. Kuřecí prsíčka omyjte studenou vodou a pečlivě osušte kuchyňským papírem.

2. Ve skleněné nebo porcelánové míse smíchejte jogurt se solí, olejem, pepřem a případně mátou, přidejte směs koření.

3. Do vzniklé marinády naložte kuřecí plátky; pokrytý by měl být celý steak. Přikryjte a nechte uležet alespoň dvě hodiny (nebo nejlépe přes noc).

4. Grilujte na dřevěném uhlí, při úpravě už ale nepotírejte zbylou marinádou.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit