Šťavnaté a aromatické steaky z kuřecích prsou potěší všechny okolo stolu.
Suroviny
kuřecí prsa
600
g
jogurt bílý
2
PL
sůl
1
ČL
olej
2
PL
pepř
čerstvě umletý
máta
1
PL
najemno, lze vynechat
koření
dle chuti
Postup
1
Kuřecí prsíčka omyjte studenou vodou a pečlivě osušte kuchyňským papírem.
2
Ve skleněné nebo porcelánové míse smíchejte jogurt se solí, olejem, pepřem a případně mátou, přidejte směs koření.
3
Do vzniklé marinády naložte kuřecí plátky; pokrytý by měl být celý steak. Přikryjte a nechte uležet alespoň dvě hodiny (nebo nejlépe přes noc).
4
Grilujte na dřevěném uhlí, při úpravě už ale nepotírejte zbylou marinádou.