Kuřecí steaky v jogurtu

Kuřecí steaky v jogurtu

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 950 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 1 g
Tuky 36 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté a aromatické steaky z kuřecích prsou potěší všechny okolo stolu. 

Suroviny

kuřecí prsa 600 g
jogurt bílý 2 PL
sůl 1 ČL
olej 2 PL
pepř
čerstvě umletý
máta 1 PL
najemno, lze vynechat
koření
dle chuti

1 Kuřecí prsíčka omyjte studenou vodou a pečlivě osušte kuchyňským papírem.

2 Ve skleněné nebo porcelánové míse smíchejte jogurt se solí, olejem, pepřem a případně mátou, přidejte směs koření.

3 Do vzniklé marinády naložte kuřecí plátky; pokrytý by měl být celý steak. Přikryjte a nechte uležet alespoň dvě hodiny (nebo nejlépe přes noc).

4 Grilujte na dřevěném uhlí, při úpravě už ale nepotírejte zbylou marinádou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit