Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí steaky v jogurtu

Kuřecí steaky v jogurtu

4.3/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 950 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 1 g
Tuky 36 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté a aromatické steaky z kuřecích prsou potěší všechny okolo stolu. 

Suroviny

sůl 1 ČL
olej 2 PL
pepř
čerstvě umletý
máta 1 PL
najemno, lze vynechat
koření
dle chuti

Postup

1

Kuřecí prsíčka omyjte studenou vodou a pečlivě osušte kuchyňským papírem.

2

Ve skleněné nebo porcelánové míse smíchejte jogurt se solí, olejem, pepřem a případně mátou, přidejte směs koření.

3

Do vzniklé marinády naložte kuřecí plátky; pokrytý by měl být celý steak. Přikryjte a nechte uležet alespoň dvě hodiny (nebo nejlépe přes noc).

4

Grilujte na dřevěném uhlí, při úpravě už ale nepotírejte zbylou marinádou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...