Kuřecí steaky v jogurtu

Kuřecí steaky v jogurtu

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 950 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 1 g
Tuky 36 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté a aromatické steaky z kuřecích prsou potěší všechny okolo stolu. 

Suroviny

kuřecí prsa 600 g
jogurt bílý 2 PL
sůl 1 ČL
olej 2 PL
pepř
čerstvě umletý
máta 1 PL
najemno, lze vynechat
koření
dle chuti

1 Kuřecí prsíčka omyjte studenou vodou a pečlivě osušte kuchyňským papírem.

2 Ve skleněné nebo porcelánové míse smíchejte jogurt se solí, olejem, pepřem a případně mátou, přidejte směs koření.

3 Do vzniklé marinády naložte kuřecí plátky; pokrytý by měl být celý steak. Přikryjte a nechte uležet alespoň dvě hodiny (nebo nejlépe přes noc).

4 Grilujte na dřevěném uhlí, při úpravě už ale nepotírejte zbylou marinádou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit