
Frittata se špenátem a fetou
Nic nevyhazujte! Pokud vám v lednici zbyly bylinky nebo trocha šunky, klidně je také přihoďte do pánve.
Vydání: 2019/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 cibule, nakrájené na kolečka
- velká hrst baby špenátu, opraného a okapaného
- 3 vejce
- sůl
- hrst sýra typu feta, rozdrobeného
Příprava jídla
1 V troubě rozpalte gril. Na menší pánvičce vhodné do trouby rozehřejte olivový olej a pozvolna na něm opékejte kolečka cibule doměkka a dozlatova. Přihoďte hrst špenátu a nechte jej zavadnout. Vejce rozšlehejte se špetkou soli a vlijte je do pánve. Ztlumte plamen a zahřívejte, dokud vejce na dně pánve nezpevní, pak posypte hrstí nadrobené fety.
2 Přemístěte do trouby pod gril a zapékejte, dokud vršek vajec neztuhne. Ihned podávejte.
Foto: Mike English
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář