Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Frittata se špenátem a fetou

Nic nevyhazujte! Pokud vám v lednici zbyly bylinky nebo trocha šunky, klidně je také přihoďte do pánve.

Vydání: 2019/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 porci
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Opékání 0:15

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1/2 cibule, nakrájené na kolečka
    • velká hrst baby špenátu, opraného a okapaného
    • 3 vejce
    • sůl
    • hrst sýra typu feta, rozdrobeného

Příprava jídla

1 V troubě rozpalte gril. Na menší pánvičce vhodné do trouby rozehřejte olivový olej a pozvolna na něm opékejte kolečka cibule doměkka a dozlatova. Přihoďte hrst špenátu a nechte jej zavadnout. Vejce rozšlehejte se špetkou soli a vlijte je do pánve. Ztlumte plamen a zahřívejte, dokud vejce na dně pánve nezpevní, pak posypte hrstí nadrobené fety.

2 Přemístěte do trouby pod gril a zapékejte, dokud vršek vajec neztuhne. Ihned podávejte.

Foto: Mike English
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sázená vejce s chorizem a chilli

Omeleta se žampiony a plísňovým sýrem

Míchaná vejce s uzeným lososem

REKLAMA

Přidat komentář