Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 porci

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 668 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 6 g
Tuky 51 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nic nevyhazujte! Pokud vám v lednici zbyly bylinky nebo trocha šunky, klidně je také přihoďte do pánve.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule ½ ks
na kolečka
opraný a okapaný
vejce 3 ks
sůl
rozdrobený

Postup

1

V troubě rozpalte gril. Na menší pánvičce vhodné do trouby rozehřejte olivový olej a pozvolna na něm opékejte kolečka cibule doměkka a dozlatova. Přihoďte hrst špenátu a nechte jej zavadnout. Vejce rozšlehejte se špetkou soli a vlijte je do pánve. Ztlumte plamen a zahřívejte, dokud vejce na dně pánve nezpevní, pak posypte hrstí nadrobené fety.

2

Přemístěte do trouby pod gril a zapékejte, dokud vršek vajec neztuhne. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...