Sázená vejce s chorizem a chilli

Sázená vejce s chorizem a chilli

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 porci

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 817 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 14 g
Tuky 67 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší vzpruha po večírku. Obsahuje bílkoviny, tuky zdravé i ty na ‚vystlání žaludku‘, a navíc chilli. Postaví vás na nohy!

Suroviny

olivový olej 2 PL
chorizo 30 g
na kostičky
vejce 2 ks
chilli paprička 1 ks
malá, nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
koriandr
lístky, na posypání
avokádo 0.25 ks
dužina, na kostičky
kukuřičná tortilla opečená, na čtvrtinky k podávání

1 Na pánvičce rozehřejte olivový olej, přisypte kostičky choriza a opečte je dokřupava. Pak do pánvičky rozklepněte dvě vejce, posypte chilli papričkou a na středním plameni opékejte, dokud bílky neztuhnou.

2 Podle chuti osolte a opepřete, posypte lísky koriandru a přidejte nakrájené avokádo. Podávejte s kukuřičnými tortillami.

Foto: Mike English
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit