Vejce jsou řešením pro sólisty – jsou rychle hotová a pánvička zasytí tak akorát jednoho strávníka. A naše omeleta je až hříšně rozmařilá!
Suroviny
1 Na pánvičce zpěňte 1 lžíci másla a opečte na něm žampiony dozlatova. Přidejte česnek a opékejte ještě další minutu. Žampiony s česnekem vyjměte do misky a dejte stranou. Uvolněnou pánev vytřete papírovou utěrkou.
2 Do pánve přidejte zbylé máslo. Vejce rozšlehejte se špetkou soli a vlijte do pánve. Nechte vejce trochu ztuhnout, pak mírně zvedněte okraje omelety, aby se i neztuhlá vejce rozlila po pánvi. Povrch posypte žampiony a poklaďte několika plátky plísňového sýra. Omeletu přeložte napůl a nechte chvilku ležet na pánvi, aby se sýr začal trochu roztékat. Pak opatrně přesuňte na talíř.
Foto: Mike English
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media