Omeleta se žampiony a plísňovým sýrem

Omeleta se žampiony a plísňovým sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 porci

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2998 kcal
Bílkoviny 167 g
Cukr 26 g
Tuky 250 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vejce jsou řešením pro sólisty – jsou rychle hotová a pánvička zasytí tak akorát jednoho strávníka. A naše omeleta je až hříšně rozmařilá!

Suroviny

máslo 2 PL
žampiony 150 g
na plátky
česnek 0.5
podrcený
vejce 2 ks
sůl
sýr s bílou plísní 5 plátek
nejlépe brie

1 Na pánvičce zpěňte 1 lžíci másla a opečte na něm žampiony dozlatova. Přidejte česnek a opékejte ještě další minutu. Žampiony s česnekem vyjměte do misky a dejte stranou. Uvolněnou pánev vytřete papírovou utěrkou. 

2 Do pánve přidejte zbylé máslo. Vejce rozšlehejte se špetkou soli a vlijte do pánve. Nechte vejce trochu ztuhnout, pak mírně zvedněte okraje omelety, aby se i neztuhlá vejce rozlila po pánvi. Povrch posypte žampiony a poklaďte několika plátky plísňového sýra. Omeletu přeložte napůl a nechte chvilku ležet na pánvi, aby se sýr začal trochu roztékat. Pak opatrně přesuňte na talíř.

Foto: Mike English
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...
  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...

Obchod Apetit