Vejce jsou řešením pro sólisty – jsou rychle hotová a pánvička zasytí tak akorát jednoho strávníka. A naše omeleta se žampiony a plísňovým sýrem je až hříšně rozmařilá!
Suroviny
máslo
2
PL
žampiony
150
g
na plátky
česnek
½
podrcený
vejce
2
ks
sůl
sýr s bílou plísní
5
plátek
nejlépe brie
Postup
1
Na pánvičce zpěňte 1 lžíci másla a opečte na něm žampiony dozlatova.
2
Přidejte česnek a opékejte ještě další minutu. Žampiony s česnekem vyjměte do misky a dejte stranou. Uvolněnou pánev vytřete papírovou utěrkou.
3
Do pánve přidejte zbylé máslo. Vejce rozšlehejte se špetkou soli a vlijte do pánve.
4
Nechte vejce trochu ztuhnout, pak mírně zvedněte okraje omelety, aby se i neztuhlá vejce rozlila po pánvi.
5
Pak opatrně přesuňte na talíř.
Foto: Mike English, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media