Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodová tříšť à la Margarita
Jahodová tříšť à la Margarita
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodová tříšť à la Margarita

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro cca 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1026 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 85 g
Tuky 0 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniálně jednoduchá tříšť. Počítejte s tím, že s přípravou je třeba začít den předem, aby se všechny ingredience dobře namrazily!

Suroviny

jahody 500 g
vyzrálé, odstopkované
tequila 240 ml
pomerančový likér 120 ml
(např. Cointreau nebo Grand Marnier)
cukrový sirup 4 PL
(viz Něco navíc)
šťáva ze 2 limetek + navíc plátky na ozdobení

Postup

1

Všechny ingredience dejte do plastové nádoby s víkem, promíchejte, uzavřete a dejte zamrazit přes noc.

2

Na koktejly dejte zmražené ingredience do mixéru, který zvládne rozsekat led, nebo do robotu s noži a rozmixujte dohladka.

3

Vzniklý nápoj rozdělte do skleniček a ozdobte plátky limetek.

NĚCO NAVÍC
Cukrový sirup je jednoduše voda lehce svařená s cukrem v poměru 1:1 do sirupové konzistence.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...