Jahodové bellini

Jahodové bellini

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 10 minut Velmi snadné PRo 4-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 355 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 75 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je to takové dámské pití, ale je nesmírně dobré a osvěžující. Ostatně spojení bublinek a jahod je léty prověřené!

Související recepty

Suroviny

jahody 500 g
čerstvé
krupicový cukr 3 PL
limetová šťáva
z 1 limety
0.7 l
prosecca

1 Vyberte pár pěkných jahod, které si necháte na ozdobu, a zbylé rozmixujte s cukrem a limetkovou šťávou. Vlijte do džbánu a dejte vychladit. Sklenice ozdobte jahodami.

2 Před podáváním přilijte do džbánu prosecco a hotové bellini rozlijte do sklenic. Ozdobte sklenky celými jahodami a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Komentáře

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit